Kwarktaart met een “Twix”

Kwarktaart met een “Twix”

Kwarktaart, wie houdt er niet van (oké niet allemaal tegelijk graag :-)). Het leek me leuk om eens een kwarktaart met een “Twix” te maken. Daarvan vind je hieronder het resultaat!

Wat heb je nodig voor een springvorm van 18CM?

De bodem
  • 125 gram amandelmeel
  • 60 gram acaciahoning
  • 3 el koud water
De kwarktaartlaag
  • 350 gram Griekse Yoghurt 0% vet
  • 300 gram Philadelphia Light
  • 1 tl citroensap
  • 1 el vanille aroma
  • 3 el acaciahoning
  • 6 gelatineblaadjes
De Karamellaag
  • 480 gram uitgelekte kikkererwten
  • 6 medjouldadels
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 2 el acaciahoning
Voor de topping:
  • 1 reep pure chocolade
  • optioneel extra garnering, zoals kokosrasp, cacaonibs, hagelslag, mini twix blokjes

Wat ga je doen?

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Terwijl deze opwarmt, meng je het amandelmeel met de acaciahoning. Heb je geen acaciahoning, dan kun je natuurlijk ook andere honing, agavesiroop of ahornsiroop gebruiken. Meng het tot het een soepel deeg wordt. Eerst wordt het wat kruimelig, maar door langzaam steeds een eetlepel koud water toe te voegen, wordt het langzaam een soepel deeg. Voeg niet te veel water door, want dan wordt het deeg te nat. Bekleed nu de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Stort het deeg op de bodem en verdeel het egaal. Maak je handen vochtig, dan blijft het deeg niet aan je handen plakken. Bak in het midden van de oven goudbruin in een minuut of 10. Laat daarna goed afkoelen.

Nu gaan we aan de slag met de kwarktaart. Leg de gelatineblaadjes in wat koud water. Meng in een beslagkom de Griekse Yoghurt, Philadelphia, acaciahoning, citroensap en vanillearoma goed door elkaar. Knijp vervolgens de weke gelatineblaadjes uit en doe deze in een steelpannetje met 2 lepels van het yoghurtmengsel. Zet op een laag vuurtje en laat de gelatine smelten in het beetje yoghurtmengsel. Zodra dit een geheel is, zet je het vuur uit en roer je dit mengsel door het yoghurtmengsel. Blijf goed roeren om klonten te voorkomen. Als de gelatine is opgenomen stort je dit mengsel op de volledig afgekoelde bodem. Laat de kwarktaart een uurtje opstijven in de koelkast.

Almost there

Na dit uur maken we de karamellaag. Dit doen we door de kikkererwten schoon te spoelen en goed uit te laten lekken. Vervolgens gaan deze samen met de ontpitte medjoul dadels in de keukenmachine. (Zijn de dadels niet dagvers? Dat is geen enkel probleem. Laat ze dan even een kwartiertje weken in kokend water) Breng de substantie op smaak met de acaciahoning en koek- en speculaaskruiden. Eventueel kun je nog een drup citroensap toevoegen. Laat de keukenmachine z’n werk doen en stort het daarna op de kwarktaart laag en zet terug in de koelkast.

Als laatste gaan we met de topping aan de slag. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg een eetlepel kokosolie toe. De chocoladesaus wordt hierdoor iets vloeibaarder, zodat je het makkelijker gelijkmatig kunt verdelen over de kwarktaart. Eventueel kun je de chocolade topping nog versieren met hagelslag en wat kokosrasp. Er zijn meerdere mogelijkheden, maar de keus is aan jou.

Nu zet je de kwarktaart nog een uurtje in de koelkast en daarna is het toch echt tijd om ‘m aan te snijden.

Geniet er van en laat me vooral weten hoe de kwarktaart met een “Twix” je heeft gesmaakt! Ben je nu geen liefhebber van “Twix”, dan kun je uiteraard een alternatief opzoeken uit de collectie zoete recepten!

Kwarktaart met een “Twix”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.