Maandoverzicht Juni 2019

maandoverzicht juni 2019

Voor ik begin met het maandoverzicht eerst even dit: WOW!! De bezoekersaantallen zijn verdubbeld t.o.v. mei!! Wow, dank je wel daarvoor! De meeste bezoekers komen via Facebook, maar ook via de zoekmachines is Esther’s Keuken goed te vinden. Trots en dankbaar ben ik daarvoor. Tuurlijk ben ik nog een klein visje in de grote vijver van foodbloggers, dat vind ik helemaal prima. Zo snel hoef ik niet te groeien, dat kan ik in dit stadium zelf niet bijbenen.

maandoverzicht Kikkererwtenquiche

Schreef ik in het vorige maandoverzicht nog dat het leek dat de burn-out me zo nu en dan verlaten heeft, nou die is weer terug! In volle glorie haha. Me and my big mouth. Mijn hoofd wil veel meer dan mijn lichaam op dit moment aan kan en zo was het de afgelopen maand zo dat ik van herstelmoment naar herstelmoment hobbelde. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want de basisenergie is op dit moment bijzonder laag. Zo laag dat de rolstoel weer mijn grootste vriend is (en mijn lief natuurlijk, die duwt ‘m.). En dat is zachtst gezegd best kak, maar wel weer een leermoment. Terug naar de basis, afspraken schrappen en heel erg goed voor mezelf zorgen.

Je zou denken, dat is best genoeg als uitdaging toch? Het universum beslist anders haha. Op dit moment lijkt meeveren, landen en proberen weer op te laden meer standaard dan incident. Het is een hele goede oefening om bij mezelf te blijven, al vind ik dat verschrikkelijk lastig. Het gaat gepaard met de nodige tranen, maar die moeten er toch uit, dus laat maar komen.

Focus

Dit alles betekent dat ik de focus weer even op mezelf moet leggen. Voldoende rust, goed eten en zorgen voor genoeg vitamine Bos. Dat goed eten betekent voor mij dat ik eigenlijk redelijk saai eet (voor mijn doen). Niet teveel poespas, liefst zo puur mogelijk, zodat mijn lichaam de energie uit voeding haalt i.p.v. dat ze (teveel) energie moet stoppen in de vertering van voeding. En gek genoeg verheug ik me stiekem ook wel weer een beetje op de Hollandse kost: aardappel, groente en wat vis of vlees.

Even wat rust dus in Esther’s Keuken. Als er wat energie is (en ik heb er zin in), zal ik nog wat recepten uitwerken die ik nog heb liggen.

Maandoverzicht

Wat gebeurde er verder in de maand juni? Ik begon deze maand in Frankrijk, de Elzas. Een prachtig gebied dat bekend staat om haar wijnen en kazen. We hadden een klein huisje met een prachtig uitzicht op de heuvels. En we sloten deze trip af met een heerlijke lunch in Luxemburg-stad bij L’Annexe. Echt een aanrader om eens te gaan lunchen. Net geen Michelinster, maar wel heel goed betaalbaar!

Verder hebben we aardig wat de natuur opgezocht, een fijne manier om even je aandacht te verzetten en in het hier en nu te zijn. Dat laatste is zo belangrijk en op de een of andere manier heel moeilijk.

De MonnikendamA

In de laatste week van juni hebben we genoten van een Frans 5 gangen diner bij De Monnikendam. Dat was fijn en lekker! De rekening de dagen er na was pittig. Voorlopig dus even geen etentjes buiten de deur, maar wat hebben we er van genoten!

De hitte uitspatting van de laatste week vroeg natuurlijk om ijs, veel ijs! Lief fabriekte een lekker toetje!

ijs

Kortom, het was weer een afwisselende maand. De komende maand staat vooral in het teken van liefde voor mezelf en rust! Jij nog plannen voor deze maand? Laat het me hieronder weten!

Dan gaan we nu over tot de top 3 van best gelezen blogs van de maand Juni. We hebben wederom een nieuwe top 3! Hoe leuk!

Op nummer 3 de Broccoliquiche, op nummer 2 de Rabarber-kruimelcake en op nummer 1 Jamies kip! Dat vind ik wel heel erg leuk, want ik ben ook oh zo trots op die foto!

Dat was ‘m weer voor deze maand! Hopelijk vond je het leuk om dit maandoverzicht te lezen, laat het me vooral weten!

 

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.