Moules a la Normande

Moules a la Normande

Vorig jaar september waren we met z’n tweetjes in Normandië en uiteraard konden daar de ‘Moules a la Normande’ niet ontbreken. Waar mogelijk hebben we dat als lunch gegeten, want echt de liefde voor mosselen is groot!

Vakantie vieren in La Douce France is altijd een beetje “Leven als God in Frankrijk“, gelukkig is het vrij gemakkelijk om dat gevoel in huis te halen met deze Moules a la Normande. Je hebt maar een handje ingrediënten nodig en voila deze mosselen uit Normandië staan zo op tafel. Verrukkelijk met verse frietjes of een knapperig stokbroodje. Want geloof mij, even je stokbroodje soppen in de saus is bijna to die for! En nogmaals met slechts een handje vol ingrediënten heb jij een fijn gerecht op tafel staan die barstensvol smaak zit. Wat wil je nog meer?

Deze zomer zit er voor ons niet echt een vakantie in, gezien Corona en mijn op handen staande operatie in september, dus we proberen het vakantiegevoel maar in huis te halen door o.a. zomerse gerechtjes te maken. Zo maakte ik onlangs al de Mosselen met Italiaanse groente. Voorheen vond ik het altijd een gedoe om mosselen te maken, maar er is echt niets simpelers dan mosselen. In een handomdraai staat er namelijk een dampende pan op tafel.

Wat heb je nodig voor Moules a la Normande voor 2 personen?

  • 1 kg mosselen
  • een fijngesnipperd sjalotje
  • 2 el (room)boter
  • 1 groot glas droge witte wijn
  • 2 handjes fijngehakte peterselie
  • 125 ml haver fraiche (of crème fraiche)

Hoe maak je deze mosselen op Normandische wijze?

  1. Allereerst boen je de mosselen schoon, waarbij je de open en kapotte exemplaren weggooit.
  2. Daarna smelt je 1 el roomboter in de (mossel)pan en fruit je de fijngesneden sjalot glazig aan. Blus vervolgens af met de droge witte wijn en voeg een handje peterselie en de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en kook de mosselen in een minuut of 8 gaar. Hussel tussentijds nog een paar keer. De mosselen zijn gaar als deze open staan.
  3. Schep daarna de mosselen uit de pan in een mooie kom en voeg de haver fraiche aan de saus toe. Als deze volledig is opgenomen voeg je nog een el boter toe en laat je deze smelten. Als laatste stap zeef je de saus en giet je deze over de mosselen die je daarna garneert met een handje peterselie.

Eet lekker!

Over Esther 188 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.