Muffins met rabarber

Muffins met rabarber

Muffins met rabarber leek me een fijne variatie. Iedereen kent wel de muffins met bosbessen, maar rabarber is niet zo’n voor de hand liggende combinatie. En dat is jammer, deze muffin is namelijk te lekker.

Inmiddels staan er meerdere recepten met rabarber op Esther’s Keuken, waaronder de Rabarber-frambozentaart. Maar muffins met rabarber kwamen nog niet voor in het repertoire! Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Ik voegde er wat rozenwater aan toe. Ik kwam eens een flesje tegen in de toko en wil dat dan graag uitproberen. In Azië wordt het veelal gebruikt om gerechten op smaak te brengen, maar je kunt het voor veel meer doeleinden gebruiken. Lees hier maar eens wat je er allemaal mee kan: Wat kun je met rozenwater? Zelf gebruik ik het dus om wat meer smaak te geven aan baksels, maar misschien doe ik binnenkort eens een drupje in m’n badwater. Kan geen kwaad.

Terug naar de muffins met rabarber. Super eenvoudig om te maken en dus een leuke variatie op die eeuwige bosbessen muffins, hoewel die ook erg lekker zijn natuurlijk!

Wat heb je nodig voor 12 muffins met rabarber?

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 5 eieren
  • 150 gr palmsuiker
  • 250 gr gezouten roomboter (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el rozenwater
  • 250 gr verse rabarber (in stukjes gesneden)

Hoe maak je deze rabarber muffins?

  • Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden
  • Meng de eieren, palmsuiker, rozenwater en vanille extract in een kom en mix het geheel een paar minuten op de hoogste stand. Het mengsel neemt in volume flink toe. Voeg vervolgens de gesmolten roomboter toe en mix nog even door.
  • Schep vervolgens voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het mengsel.
  • Als laatste meng je de rabarber er door.
  • Verdeel het beslag in een siliconen muffinvorm. Uit dit beslag haal je zo’n 12 muffins.
  • Bak de muffins in 35 minuten af in de oven.
  • Even een paar minuutjes laten afkoelen voor je ze uit de vorm verwijderd.

Muffins met rabarber

Geniet er van! Deze muffins kun je overigens ook prima invriezen!
Over Esther 154 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.