Oktober 2020: wat gebeurde er? Een overzicht

Oktober 2020

Oktober 2020 is wederom voorbijgevlogen. Inmiddels is het alweer november. Tijd voor een overzicht!

Een poosje geleden had ik dus het briljante idee opgevat om iedere maand (nee hoor, geen pressure..) een maandoverzicht te publiceren op de website. De laatste dateert van 1 december 2019.. Dat is dus niet helemaal of helemaal niet gelukt. Met dit overzicht van oktober 2020 wil ik deze rubriek weer proberen wat nieuw leven in te blazen. De reden dat het op z’n gat kwam te liggen kwam o.a. door het nieuws in december 2019 dat ik BRCA2 gendrager ben en dat heeft nogal een impact op mij en m’n lief gehad. Ik ben nog bezig met een blog hierover, dus ga er in dit overzicht niet al te diep op in.

Daarna kwam de rollercoaster die Corona golf 1 heet. Nou ja, ik hoef je niet te vertellen wat voor een impact dat op alles en iedereen heeft. Van de zomer leek het even weer een beetje te normaliseren. We mochten weer er op uit, uit eten etc. Ik was druk bezig met me mentaal en fysiek voor te bereiden op de operatie die half september zou plaatsvinden. Om mijn grote kansen op borstkanker (80%) en eierstokkanker (20%) te verminderen, zijn half september mijn borsten preventief geamputeerd en direct gereconstrueerd met siliconen implantaten. Plastic fantastic zeg maar :). Ook zijn mijn eierstokken en eileiders verwijderd. Na 2 dagen mocht ik naar huis en de eerste weken kon ik zelf werkelijk niets!

Oktober 2020

De maand oktober 2020 stond in het teken van herstel en genieten. Zeker de 2e helft van oktober ging het herstel als een speer en merkte ik zelf ook heel goed vooruitgang. Wonden die heel mooi genezen, meer beweeglijkheid en langzaamaan weer stukjes kunnen wandelen zonder dat ik het idee heb dat de implantaten er uitvallen. Maar daar zal ik in een ander blog nog wel eens iets over vertellen.

Na 2,5 week na de operatie gingen we lunchen bij Restaurant Zuiver. Een verrassingsmenu en wat hebben we lekker gegeten. Daarna total loss maar voldaan weer terug naar huis.

Ook zijn we zoveel mogelijk de natuur in geweest, waaronder Park de Hoge Veluwe, uitwaaien in Bloemendaal aan Zee en m’n eerste wijntje sinds lang gedronken in een strandtentje.

Half oktober begon dan weer de 2e lockdown, maar niet voordat we nog even heerlijk gesmuld hebben bij MEI restaurant!

Nieuwe recepten

Vanaf half oktober 2020 begon het ook weer te jeuken om de keuken in te duiken! Zo maakte ik 3 nieuwe recepten voor de website: Quiche met pompoenKip cacciatore met orecchiette en Quiche met prei en mosterd. Die laatste is fototechnisch gezien niet interessant, maar was zo lekker dat ik jullie deze niet wilde onthouden. De nieuwe foto komt binnenkort wel weer.

Oktober sloten we af in Leiden en Oegstgeest! Ik denk dat Leiden echt een superleuke stad is als de horeca open is en je van terras naar terras kunt struinen. Nu was het weliswaar struinen, maar niet drinken omdat je nergens kon plassen. We sloten ‘s avonds de dag af in Kasteel Oudpoelgeest met een 3 gangen diner met bijpassende wijnen. Die wijnen werden overigens stipt om 20 uur van tafel gehaald als je deze nog niet op had. Lang leve het alcoholverbod na 20 uur haha. Bizar hoor om dat zo mee te maken.

Vooruitblik november

November staat ook in het teken van herstellen en conditie opbouwen. Hopelijk krijg ik na de 18e toestemming van de plastisch chirurg om weer te mogen belasten, zodat we ook weer kunnen sporten. Niet dat ik dat nou zo leuk vind (anti sporter hiero), maar merk wel dat m’n spieren inmiddels appelmoes zijn geworden en dat er stiekem wel wat kilootjes bij sluipen. Die allemaal op m’n buik gaan zitten. Daar wil ik graag wat aan doen, want ik voel me gewoon beter met een paar kilo minder. Een slanke den hoef ik niet (meer) te worden.

Ook heb ik me voorgenomen om nu eindelijk eens een start te maken met het maken van recepten die ik her en der heb bewaard. Starting today! Ik denk dat we de komende tijd bijzonder gevarieerd gaan eten, met genoeg ruimte om af en toe lekker een pizzaatje in de oven te gooien of een frietje naar binnen te werken. Balans is key!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.