Oosterse snert

Oosterse snert

Oosterse snert is niets anders dan een erwtensoep met Oosterse invloeden! Weer eens wat anders dan snert met roggebrood en spek!

Door Peulvruchten.nl werd ik benaderd of ik niet mee wilde doen aan de #erwtensoepchallenge. Daar moest ik wel eventjes over nadenken aangezien ik zelf gruwel van de standaard erwtensoep. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit zelf een pan snert in elkaar heb gefietst. Dit tot groot verdriet van manlief, die is er wel dol op en moet het dus doen met af en toe een toegeschoven pannetje erwtensoep van de buurvrouw. Uiteindelijk besloot ik een versie te maken die ik wel lust en dat werd Oosterse snert!

Door o.a. linzen en ras el hanout toe te voegen krijg je een Oosters tintje. Hierin kun je uiteraard nog naar hartenlust variëren. Onderaan deze blog geef ik je alvast 3 suggesties! Wil je trouwens vaker linzen op tafel zetten dan kan ik je Jamies kip ook van harte aanbevelen! Terug naar de Oosterse snert, laten we lekker aan de slag gaan!

Wat heb je nodig voor een pan Oosterse snert?

  • 250 g spliterwten
  • 250 g linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • 250 g gesnipperde ui
  • chilipeper naar smaak
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • 1 cm fijn gesneden gember
  • 300 g winterpeen in dunne plakjes
  • 1 liter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 g merguez worstjes (in stukjes gesneden)
  • Turkse yoghurt ter garnering

Hoe maak je het?

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui, knoflook, gember, chilipeper aan met de ras el hanout.
  2. Als de uien glazig zijn voeg je de plakjes winterpeen toe en bakje deze 5 minuten mee.
  3. Spoel ondertussen de spliterwten en de linzen goed af. Voeg toe aan het ui- en wortelmengsel en blus af met een liter water en voeg het groentebouillonblokje toe. Laat dit pruttelen voor zo’n 45 minuten. Eventueel kun je de soep pureren tot een homogene massa, maar je kunt het ook zo laten.
  4. Braad de stukjes merguez worst in een koekenpan met een eetlepel olijfolie gaar.
  5. Schep de Oosterse snert in mooie soepkommen en garneer met een lepel Turkse yoghurt en een paar stukjes merguez worst.

Eet lekker!

Variatietips:
  • Maak de Oosterse snert romiger door 100 ml kokosmelk toe te voegen.
  • Vervang de Merguez worst door lamsschouder (draadjesvlees van lamsvlees)
  • Wil je het vegetarisch houden, dan zou je ‘m af kunnen toppen met geroosterde kikkererwten met ras el hanout

Over Esther 189 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.