Orecchiette met broccoli en ansjovis

Orecchiette met broccoli

Een poosje geleden kocht ik een kookboek vol met Italiaanse recepten. Waaronder deze orecchiette met broccoli en ansjovis. Niet al te ingewikkeld, pure producten en snel klaar.

Wij hebben een grote liefde voor de Italiaanse keuken en dan met name voor de diverse pasta’s. Jaren geleden op vakantie hebben we 2 weken lang elke dag een ander pastagerecht gegeten en ik denk dat we er nog wel een paar weken aan vast hadden kunnen plakken voor wat betreft variatie. We houden er van. Dus toen vrienden onlangs kwamen eten hoefde ik niet lang na te denken om een lekker pastagerecht in elkaar te fietsen. Ik pakte het Italiaanse kookboek er bij en koos voor de orecchiette met broccoli. Uiteraard gooide ik er wel een Esther’s Keuken sausje overheen. Zo voegde ik onder andere wat gehakt toe en topte ik de orecchiette af met wat Parmezaanse kaas.

Jullie weten onderhand wel denk ik dat het niet in mij zit om een recept tot de letter op te volgen. Hoe erg ik m’n best ook doe, het lukt meestal gewoon niet. Of dat door een brainfog ik het recept niet goed lees, of omdat ik het recept aanpas naar mijn eigen voorkeuren en dieetwensen. En zo hoort koken in mijn beleving ook te zijn. Niet te moeilijk doen en lekker aanpassen naar je eigen smaak!

Wat heb je nodig voor de orecchiette met broccoli voor ongeveer 4 personen?

  • 200 tot 250 g orecchiette (of je maakt ‘m zelf)
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakken gesneden
  • 1,5 kg trostomaten, grof gesneden
  • 500 g broccolirijst
  • 300 g rundergehakt
  •  4 takjes oreganotijm, fijngehakt
  • peper
  • chilipeper

Hoe maak je orecchiette met broccoli en ansjovis?

Allereerst ga ik er vanuit dat je het snijwerk alvast hebt gedaan, zodat je gelijk aan de slag kunt!

  1. Verhit de olijfolie in de braadpan en voeg vervolgens de knoflook en ansjovisfilets toe. Blijf roeren tot de ansjovis volledig is opgenomen in de olijfolie en voeg vervolgens het gehakt toe en bakt dit rul, breng op smaak met peper. Als het gehakt gaar is voeg je de tomaten en broccolirijst toe. Breng op smaak met  oreganotijm en laat een kwartiertje pruttelen.
  2. Kook in een andere pan de orecchiette gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eventueel kun je de orecchiette ook garen in het vrijgekomen vocht van de tomaten, je moet daar dan eerst even op wachten.
  3. Voeg de gekookte orecchiette toe aan de tomaten-broccolisaus en breng op smaak met chilipeper. Mocht je saus te dik zijn, dan kun je deze indikken met een maïzenapapje. Je lost hiertoe 1 eetlepel maïzena op in koud water en voegt deze toe aan de saus en laat het even inkoken.

Serveer de orecchiette met broccoli eventueel met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en een knapperig broodje om in de saus te soppen.

Eet lekker!

orecchiette met broccoli

Wil je een ander orecchiette gerechtje? Dan kan ik je de Orecchiette in tomatensaus met kikkererwten ook van harte aanbevelen.

Over Esther 188 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.