Ottolenghi’s Kokostaart met amandelen en bosbessen

Ottolenghi's Kokostaart met amandelen en bosbessen 2

Ottolenghi, wie?

Het volgen van trends in het kook- en bakwereldje doe ik net zo goed als ik de trends op het modegebied volg. Niet dus. Ik vond het dan ook niet zo gek dat lief thuis kwam met “Koken met Kanjers” van een kok waar ie nog nooooit van gehoord had. Toen wist ik al dat het om Ottolenghi ging. En dat kwam alleen maar omdat ik een poosje geleden een instagrampost van Ilona (Worstenbrood en Wijn) voorbij zag komen, waarbij ze iets gemaakt had van de beste man.

Goed, nu ‘ken’ ik de beste man én ik heb een – soort van – kookboekje van ‘m. Zoals ik eerder al schreef in mijn blog over de Stationskefta is het de bedoeling dat ik nu eindelijk eens regelmatig uit m’n kookboekenverzameling ga koken. Tot nu toe gaat dat best aardig moet ik zeggen.

Kokostaart

Dit keer heb ik gekozen voor de Kokostaart met amandelen en bosbessen. Nu er 2 (oud) collega’s langs zouden komen, in het kader van mijn afscheid van het werk, wilde ik toch iets lekkers op tafel zetten. Dit recept heeft ook een primeur, want het is één van de weinige keren geweest dat ik een recept bijna tot de letter toe heb opgevolgd. De volgende keer doe ik er minder suiker in. Dat komt omdat ik zelf nauwelijks suiker gebruik en dan is deze taart wel mierzoet. Mijn collega’s hebben er van gesmuld!

Houd je van suiker en zoet (ik noem geen namen hoor lief), dan volg je lekker het recept.

Goed, we gaan aan de slag!

Wat heb je nodig?
 • 200 gram ongezouten roomboter
 • 180 gram amandelmeel
 • 60 gram gedroogd en geraspte kokos
 • 250 gram (in mijn geval 125 gram) fijne kristalsuiker
 • 70 gram zelfrijzend bakmeel
 • snuf zout
 • 4 grote eieren
 • 1,5 tl vanille extract
 • rasp van 2 biologische citroenen
 • 200 gram verse bosbessen
 • 20 gram geschaafde amandelen
Wat ga je doen?
 1. Smelt de boter en laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Bekleed een taartblik met een vochtig vel bakpapier en verhit de oven tot 160 graden.
 2. Meng in kom 1 het amandelmeel met kokos, suiker, zelfrijzend bakmeel en snuf zout met elkaar zodat het goed vermengd en klontervrij is.
 3. Klop nu in kom 2 de eieren los en voeg de gesmolten boter, vanille extract en citroenrasp toe. Giet de inhoud van kom 1 er nu bij en meng (mix) dit goed door elkaar. Roer voorzichtig 150 gram van de bosbessen door het beslag en giet dit vervolgens in je met bakpapier beklede taartblik.
 4. Strooi nu de achtergebleven bessen over het deeg en strooi de geschaafde amandelen over de bovenkant uit.
 5. Laat vervolgens de oven het werk doen en na 50 tot 55 minuten haal jij een heerlijk smeuïge taart uit de oven. Wel eerst even een halfuurtje laten afkoelen voor je de taart serveert.

Geniet lekker van de taart bij de koffie of thee, of als dessert met een lekker bolletje ijs er naast.

Kokostaart met amandelen en bosbessen

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.