Ovenschotel met groente en zoete aardappel

Ovenschotel met groente en zoete aardappel

Deze ovenschotel met groente en zoete aardappel is een behoorlijke smaaksensatie en nog supergezond ook nog! Makkelijk voor te bereiden, dus daarna heb je lekker de handen vrij!

Medio 2015 barstte ik van de inspiratie en maakte ik veel eigen recepten, waaronder voor mijn radiocolumn Wat eten we vandaag met Esther bij Hotel Christoffel. Nu is dat al lang weer afgelopen en dit recept (die ik overigens niet voor die column heb gemaakt) was ik al lang en breed weer vergeten. Hoog tijd dus om deze ovenschotel met groente en zoete aardappel weer eens in de remake te gooien. En met succes! Ik serveerde ‘m bij een etentje met o.a. mijn schoonvader en er is gesmuld die avond. Een mooie combinatie van smaken en structuren! Ik zeg winner!

Sowieso ben ik een groot fan van zoete aardappel en kippendijfilet. Daar maak ik regelmatig gerechten mee! Wat dacht je van Broccoli stamppot met zongedroogde tomaten of de Kip cacciatore met orecchiette?

Wat heb je nodig voor een flinke ovenschotel met groente en zoete aardappel?

  • 2 zoete aardappelen in hele dunne plakken
  • 1 courgette in plakjes
  • 1 aubergine in plakjes
  • 2 vleestomaten in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 g gesnipperde rode ui
  • 375 gram kippendijfiletblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 75 gr geraspte geitenkaas
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl oregano
  • snuf chilipoeder
  • peper naar smaak
  • 15 gr verse basilicum
  • olijfolie

Hoe maak je deze ovenschotel?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden en vet je een ovenschaal goed in. Ik ga er vanuit dat het betere snijwerk inmiddels is verricht, zodat we direct aan de slag kunnen!
  2. Verhit een el olijfolie in de hapjespan en fruit de ui met knoflook tot deze glazig is. Voeg vervolgens de kippendijfiletblokjes toe en breng op smaak met peper, oregano, chilipoeder en komijnzaad.
  3. Bak daarna de kippendijfiletblokjes rondom bruin en voeg vervolgens de blokjes vleestomaat en tomatenpuree toe. Meng goed door elkaar en laat nog een paar minuten pruttelen.
  4. Ondertussen bekleed je de bodem van de ingevette ovenschaal met een laagje zoete aardappel. Daaroverheen mag een laagje courgetteplakjes en vervolgens de aubergineplakjes.
  5. Giet daarna de helft van het kippendijfiletmengsel over het laatste laagje groente en verdeel de helft van de geraspte geitenkaas hier overheen.
  6. De volgende stap om er weer een laagje courgette en een laagje aubergine overheen te leggen. Hierop mag dan de rest van het kippendijmengsel die je aftopt met blaadjes basilicum en afrondt met zoete aardappel. Als laatste stap verdeel je de rest van de geitenkaas over de schotel en mag deze een half uurtje de oven in.

Eet smakelijk!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.