Ovenschotel met kip en broccoli

ovenschotel met kip en broccoli

Ovenschotels zijn ideaal om voor te bereiden, zo heb je na een drukke dag altijd een gezonde en lekkere maaltijd op tafel staan. Vandaag heb ik een ovenschotel met kip en broccoli voor je in de aanbieding.

Als ik weet dat ik aan het einde van de dag niet zoveel energie meer heb, dan maak ik ‘s morgens alvast een ovenschotel. Op het moment van avondeten hoef ik (of manlief), die alleen nog maar even in de oven te schuiven en op deze manier weet ik dat ik een gezonde maaltijd binnenkrijg. Want hoe verleidelijk het ook is om naar de frietjes te grijpen op zo’n moment, dat is niet helpend. Deze paleo ovenschotel met kip en broccoli is dat wel! Lekker veel groente, niet al te veel werk en bovenal lekker! De inspiratie haalde ik uit een van de laatste Paleo magazines. Uiteraard gaf ik daar een draai aan, zo heb ik de bereidingswijze iets gewijzigd en de ingrediënten en hun verhoudingen ook. Al met al is het een erg fijne ovenschotel te geworden!

Op de blog staan trouwens al aardig wat ovenschotels! Wat dacht je van Kip kriel en erwtjes onder een bladerdeegdakje of de Pasta ovenschotel met broccoli. De keuze is reuze en de variatie minstens zo groot. Voel je vrij om met onderstaand recept ook lekker los te gaan en te variëren naar je eigen smaak en behoeftes. Ik zeg het vaker en nu weer: jij bent de chef en koken is niet moeilijk!

Wat heb je nodig voor deze ovenschotel met kip en broccoli?

  • 350 g kippendijfilet, in blokjes
  • 400 g broccoliroosjes
  • 125 g kalkoenspek
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el arrowroot
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 400 ml heet water
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 mespunt sambal
  • 400 g bloemkoolrijst
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 tl fijngehakte salie
  • 1 el fijngehakte rozemarijn

Hoe maak je de ovenschotel?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Kook vervolgens de broccoliroosjes gaar in een kleine 10 minuten en giet af. Verhit ondertussen een el olijfolie en bak de kippendijfilet aan met flink wat peper. De blokjes kip zijn met een minuut of 10 gaar. De laatste 5 minuten voeg je de kalkoenspek toe en bak je deze mee.
  3. Verhit in een koekenpan nog een el olijfolie en fruit het sjalotje en de fijngehakte knoflook aan. Meng de arrowroot, het halve kippenbouillonblokje en het hete water met elkaar en schenk in de pan. Voeg de kokosmelk en sambal toe en laat de saus even goed doorkoken. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en de fijngehakte salie en rozemarijn en kook nog een minuutje door.
  4. Doe de saus over in de ovenschaal en verdeel vervolgens de broccoli en de kippendijfilet met kalkoenspek over de ovenschaal. De ovenschaal mag nu voor een minuut of 20 in de oven.

Eet lekker!

 

Over Esther 176 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.