Overzicht: Wat gebeurde er vanaf september?

overzicht

December alweer, het wordt wel weer eens tijd voor een overzicht nadat ik in de maanden juli en augustus helemaal niets meer geplaatst heb in verband met gebrek aan energie. Sinds september probeer ik toch weer wekelijks nieuwe recepten te plaatsen en dat is gelukt al zeg ik het zelf. Er is genoeg online gekomen!

Overzicht september:

In september gingen we met z’n tweetjes een weekje naar Normandië waar we een beetje hebben rondgetoerd en ons 10 jarig huwelijksjubileum hebben gevierd.

Ook rondde ik in september mijn coaching traject af om te leren omgaan met mijn hoog sensitiviteit en anderzijds alles rondom burn-out een plekje leren geven. In een half jaar heb ik veel geleerd en dichterbij mezelf gekomen!

Doordat mijn energie heel langzaam weer iets omhoog ging, had ik er voldoende vertrouwen in om mij eindelijk aan te melden voor het revalidatietraject, waar ik eigenlijk al maanden geleden mee had willen beginnen. Zo’n revalidatietraject leert je je basis te verstevigen, zodat je niet bij iedere onverwachte gebeurtenis 3 weken moet bijkomen. Maar leert je ook omgaan met dat wat er is. In september had ik mijn intake gesprek en daarna kwamen we er achter dat mijn verzekeraar maar een X aantal trajecten vergoedt op jaarbasis en dat dat potje leeg is voor 2019. Uitgesteld dus naar 2020. Kwam mij ook wel prima uit. Heb ik meer tijd om er een vaste structuur in te krijgen en te houden.

Daarnaast kwamen er weer twee recepten online, waaronder een recept voor de 3e editie van de #swiepswoepswap.

Wat kwam er online in september? Een overzicht:

Blauwe bessen

 

Blauwe bessen kruimeltaart met appel, die ik maakte naar aanleiding van een recept van Mariëtte van Over eten gesproken.

 

 

 

Kippendijfilet met witlof

 

Kippendijfilet met witlof uit de oven maakte ik voor de 3e editie die Mandy organiseerde. Ze had mij gekoppeld aan Niki van Funky Food by Niki. Er staan echt super lekkere gerechten op haar site, maar uiteindelijk koos ik voor deze. Ik denk dat de kippendijfilet ook zeker niet zal misstaan op een kerstdiner bijvoorbeeld.

Overzicht oktober:

Oktober was een maand met van alles wat. Zo heb ik mijn REIKI 2 certificaat gehaald. Dat was weer een fijne en leerzame dag met de dames. REIKI is werken met energie en het opheffen van blokkades in je lichaam en hoofd. Veel mensen vinden het maar zweverig enzo, dat mag :). Voor nu behandel ik alleen mezelf en ik merk dat ik stukken rustiger in mijn koppie ben dan voor ik met REIKI in aanraking kwam. Daarnaast vind ik het prachtig om te zien hoe twee van mijn drie poezenkinderen er op reageren. Loki, rode kater, kan er geen genoeg van krijgen en bij Tamba, lapjespoes, merk ik dat ze meer ontspannen wordt en overgaat van een oppervlakkige naar een diepe en rustige ademhaling. Prachtig!

Goed naast al dat “gezweef” was er meer. Zo gingen we weer eens een dagje naar de sauna en gingen we voor het eerst sinds 1,5 jaar weer eens naar een voorstelling. En wel de voorstelling van Stef Bos – Ruimte. Een heel mooi thema en paste heel erg goed bij de dingen waar ik mee bezig ben. Wie ben ik, waar ga ik naar toe en wat is het grote geheel! Het was een mooie avond en ik heb gemerkt dat ik het toch nog heel spannend vind om in een ruimte met heel veel mensen te zijn. Die burn-out gaat de goede kant op, maar dit is nog een restdingetje denk ik.

Verder hebben we in oktober lekker gegeten en kwam er weer genoeg online!

Wat kwam er online in oktober?

vegetarische mexicaanse bonensoep

 

Vegetarische Mexicaanse bonensoep. Ik weet nog dat ik deze soep aan het maken was en de acupunctuurman opeens op de stoep stond. Die man was eens een keertje te vroeg i.p.v. aan de late kant haha. Vuur laag gezet en het soepje heeft lekker geprutteld tijdens mijn behandeling. En dit is een heel fijn bonensoepje al zeg ik het zelf!

 

 

Zoete aardappelstamppot

 

Zoete aardappelstamppot met erwtjes, een mooie kleurenset! En evengoed een mooie samenloop van smaken. Ik houd er van!

 

 

 

Zalmfilet in tomatensaus

 

Zalmfilet in tomatensaus, een visje uit de oven is eigenlijk altijd prima. En hier heb je gelijk je portie groente ook binnen. What’s not to like?

 

 

 

Pompoensoep met zoete aardappel

 

Pompoensoep met zoete aardappel, een soepje geïnspireerd op een detoxsoepje van de Green Happiness. Uiteraard een eigen swung aangegeven en het resulteerde in dit verrukkelijke soepje.

 

 

Pompoencrunchtaart

 

Pompoencrunchtaart naar een idee van Simone. De taart heb ik verleden herfst al eens gemaakt, toen kwam het er niet van om het te delen. O ja, toen had ik nog geen website haha. Detail. Taartje is te lekker in ieder geval om niet te delen!

 

 

Kipstoof

 

Kipstoof met aubergine en aardappel van Familie over de Kook. Wel iets minder pittig, want ik zit overduidelijk niet in team pittig tot groot verdriet van manlief. Wil je meer pit, kijk dan zeker eens bij de Familie over de Kook op de site! Daar staan zoveel lekkere recepten!

 

 

Goulash

 

Goulash met paprika en aardappel. Een goulash had ik al zeker 15 jaar niet meer gemaakt en het werd dus weer eens hoog tijd. Eigenlijk heel jammer dat ik zo lang heb gewacht, want het is een superlekkere stoof geworden!

 

 

Vitamineboost

 

Vitamineboost met mango, kiwi en banaan! Smoothies zijn altijd een goed idee, toch?

 

 

 

 

Zuurkool-linzenstamp. Een stamppot met zuurkool, maar dan anders. Ik vond het een fijne smaakexplosie!

 

 

 

Overzicht november:

Deze maand ging manlief een lang weekend naar Barcelona met zijn zoon. Een mannenweekend omdat bonuszoon geslaagd was voor zijn HAVO diploma. Voor mij betekende dat home alone. Nu kan ik prima alleen zijn hoor, maar 4 dagen alleen eten is mij teveel van het goede. Ik heb dus een dinertje georganiseerd voor de dames die ik heb leren kennen via de REIKI. Hun blij dat ik heb gekookt en ik blij met het gezelschap. Daarna had ik een dag om bij te komen haha.

In dit overzicht hoort ook zeker mijn bezoek aan de orthomoleculair arts. Ik heb al tijden het idee dat ik van het één of ander te kort kom en bij de reguliere geneeskunde loop ik tegen een muur aan. Via een vriend van ons ben ik bij deze arts terecht gekomen, nadat ik ruim 5 maanden op de wachtlijst heb gestaan. De beste man kende mij totaal niet, maar wist mij dingen te vertellen over mij als persoon. Zo bijzonder! Ik kwam binnen en moest twee ‘staafjes’ vasthouden. Deze staafjes meten je helemaal door en daar kwamen bijzondere dingen uit. Zo kwam er onder andere uit dat ik nog steeds last heb van een tekenbeet, hoewel dat bijna 20 jaar geleden is en ik daar meerdere antibioticakuren voor heb gehad. Ook kwamen er bepaalde tekorten uit. De beste man vond het ook niet raar dat ik zo hondsmoe ben. Het goede nieuws is wel dat ik me over een poosje heel waarschijnlijk een stuk beter ga voelen.

Ik kan je niet vertellen hoe blij ik was met dit bezoek. Er werd bevestigd dat ik mijn intuïtie kan vertrouwen en dat ik er echt niets aan kan doen dat ik zo kotsmoe ben. Ik ben vol vertrouwen dat de toekomst energieker zal zijn!

Verder kwam er genoeg online!

Wat kwam er online in november?

 

Brownies met vijgen, fudge en gember. De inspiratie voor dit recept vond ik in de HALLO van Jumbo. Ik deed er o.a. gembersiroop en cranberries bij en een superlekkere brownie was geboren. Héél machtig ook, dus echt genieten met mate!

 

 

 

 

Auberginequiche, een quiche met aubergine stond nog niet op de blog. Daar is met deze quiche verandering in gekomen. Een hele lekkere vegetarische variant, waarbij je het vlees echt niet mist!

 

 

 

Gevulde speculaas

 

Gevulde speculaas, deze maakte ik voor de #sinterklaaschallenge die Claudia van Food from Claud Nine organiseerde. Deze gevulde speculaas is minder zoet dan de originele, maar als je die verwachting los laat is ook deze gevulde speculaas erg lekker.

 

 

 

 

Kerriespruitjes a la Esther is een gerecht dat ik al jaren maak. Een oud-collegaatje attendeerde mij hier op en in de loop der jaren heb ik deze zo vaak gemaakt dat ik er mijn eigen draai aan heb gegeven.

 

 

 

bananenbrood

 

Bananenbrood met chocolate chunks is altijd een goed idee als je overrijpe bananen op de fruitschaal hebt liggen!

 

 

 

 

pompoen-kakismoothie

 

Pompoen en kaki smoothie met een chocolate twist! Een soort chocomelk, maar dan net even anders.

 

 

 

 

rosti-wortelschotel

 

Rösti-wortelschotel is een gerecht dat ik ook al jaren maak. Ooit eens ontstaan uit gemak en doordat deze met smaak door de kids gegeten werd, staat deze regelmatig op tafel. Heel eenvoudig, maar zo lekker!

 

 

 

Preiquiche

 

Preiquiche, deze heb ik 2 varianten uitgewerkt. De ene met een quichedeeg en de andere met een bodem van amandelmeel. Ik vond deze quiche zo fijn, dat ik deze tweemaal heb gemaakt in een week tijd haha.

 

 

 

suddervlees met mosterd

 

Suddervlees met mosterd a la Jamie, op een herfstige dag is suddervlees altijd een goed idee. Comfort food tot de max, met echt minimale ingrediënten!

 

 

 

pasta

 

Pasta met citroen en aubergine, de bijdrage voor de #swiepswoepswap van september. Een heerlijke vegetarische pasta die lekker fris is door de citroen! Meer lees je er over in de betreffende blogpost!

 

 

 

quiche met uien en abdijkaas

 

Als laatste kwam deze Quiche met uien en abdijkaas online. Een fijne en comfy quiche die het zeker goed doet op een koude winteravond. Lekker met een abdijbiertje er bij ook!

 

 

December

Tja en dan is het alweer december! De gekte rondom sinterklaas en kerst barst weer los. Zelf probeer ik me daar zo soepel mogelijk doorheen te laveren. Ik regel ook dit jaar weer kerstavond en 1e kerstdag. Dan weet ik a) wat ik eet en kan ik rekening houden met mijn eigen dieetwensen en b) als ik het even zat ben, kan ik me eventjes terugtrekken en even ontprikkelen. Wel net zo fijn. Maar goed kerst duurt nog een paar weken en sinterklaas doen we niet meer aan.

De komende maand dus eigenlijk verder waar ik in november mee bezig was: bij mezelf blijven, naar mijn lichaam luisteren en af en toe een grens opzoeken. Stapje voor stapje!

Heb een fijne en relaxte maand!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.