Haal Thailand in huis met deze Pad Thai á la Esther

pad thai

Azië staat bekend om haar streetfood, spotgoedkoop en een ervaring die tijdens een backpacktrip niet mag ontbreken! Ook wij hebben tijdens onze trip naar Thailand regelmatig op een wankel krukje langs de kant van de straat streetfood naar binnen gewerkt, waarbij de Pad Thai redelijk favoriet was. Geen één smaakt hetzelfde, maar  allemaal even lekker!

Eenmaal thuis ben ik de keuken in gedoken met de bedoeling om zelf ook een lekkere Pad Thai op tafel te zetten. En zo is dit recept geboren en overigens ook  behandeld tijdens een uitzending van Hotel Christoffel.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • Pad Thai Saus:
  • 1 el tamarinde pastaHaal Thailand in huis met deze Pad Thai á la Esther 2
  • 60 ml warm water
  • 3 el vissaus
  • 3 el palmsuiker
  • 2 tl chilipeper (pasta)
  • Snufje peper
  • Pad Thai
  • 180 gr (rijst)noedels
  • 200 gr rivierkreeftjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 100 gr taugé
  • 4 bosuitjes, in stukken van 2 cm
  • 1 rode ui, in halve dunne ringen
  • 2 tenen knoflook (geperst of fijngehakt)
  • 1 bosje koriander
  • 40 gr pinda’s

Hoe maak je het?

  • Los de tamarinde pasta op in het warme water. Daarna voeg je de vissaus, palmsuiker, chilipeper en peper toe en roer goed door. Zet deze saus even apart.
  • Marineer de rivierkreeftjes in de sojasaus en zet eveneens apart.
  • Kook de (rijst)noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en spoel deze af met koud water.
  • Verhit in de wok een halve eetlepel olie.
  • Kluts de eieren met een snufje zout. Maak van de geklutste eieren een roerei in de wok. Als het roerei net gaar is, haal je dit uit de wok en zet dit ook even apart.
  • Verhit vervolgens de rest van de olijfolie in de wok en wok de taugé, bosuitjes en ui tot ze glazig worden. Dit duurt ongeveer een minuut of 4.
  • Voeg de knoflook toe en de gemarineerde rivierkreeftjes. Wok 2 minuten door.
  • Vervolgens voeg je de noedels en Pad Thai saus toe. Schep dit voorzichtig om met 2 houten spatels tot de saus goed is opgenomen.
  • Als laatste voeg je de roerei toe en warmt dit nog even goed door.
  • Schep de Pad Thai in mooie kommen en garneer met de fijngehakte pinda’s, bosui, koriander en partjes limoen. Naar smaak kun je de limoen uitpersen over de Pad Thai.
 Kin hai Aroi! (Eet smakelijk!)
Haal Thailand in huis met deze Pad Thai á la Esther

Geen zin in Pad Thai, maar wel iets Aziatisch? Probeer dan eens de Gebakken rijst met spek en ei.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.