Paleo Brownies

paleo brownies

Paleo brownies stonden er nog niet op de website, wel de Brownies met vijgen, fudge en gember en de Super smeuïge brownies. Beide versies BOMVOL suiker en extra ingrediënten die vol met suikers zitten. Hoog tijd dus voor een gezondere variant!

Daarnaast werd ik ook een beetje uitgedaagd door Nicole van Sixtsensecoaching. Ze vroeg me eens mee te denken in het maken van brownies zonder (sporen van) sesam, olijfolie, noten en rogge. Ik heb me echt nooit gerealiseerd dat bv chocolade zonder sporen van noten bijna een missie onmogelijk is! Smeltchocolade van de Jumbo zou wel goed gaan. Nou hartstikke goed. Nicole houdt zich trouwens bezig met het coachen van hoog sensitieve mensen en ook met Reiki en Acces Bars. Mocht je nog een goede hsp coach zoeken, check dan zeker even haar website!

Goed even terug naar de paleo brownies dus. Want waarom paleo? Door de orthomoleculair arts is mij geadviseerd om me eens te verdiepen in de paleo lifestyle. Puur, onbewerkt en veel groente en fruit. Liever geen granen, zuivel en peulvruchten. Nu hoef ik me daar niet 100% aan te houden gelukkig, want ik zou m’n kaasje veel te veel missen. Met mijn eigen intoleranties in het achterhoofd kan ik maaltijden (deels) paleo maken. Suiker is een intolerantie van mij en dat wist ik eigenlijk ook wel, want na een gebakje heb ik meestal het idee dat ik een ballon heb ingeslikt en word ik heel moe.

Maar ik houd wel heel erg van chocolade op z’n tijd of een ‘sweet fix’. Gelukkig zijn er alternatieven voor de “harde” suikers, zoals kokosbloesemsuiker en agavesiroop. Daar reageer ik dan persoonlijk iets beter op. En brownies ben ik dus ook dol op, vandaar dat deze variant op de blog komt te staan!

Wat heb je nodig voor 12 tot 16 paleo brownies?

  • 3 eieren
  • 130 g kokosbloesemsuiker
  • 45 g amandelmeel of bananenmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el cacaopoeder
  • 100 g paleo chocolade of smeltchocolade
  • 115 g kokosolie
  • 2 el koffie op kamertemperatuur
  • 1 handje smeltchocolade
  • evt zeezout

Hoe maak je paleo brownies?

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Mix de eieren met de kokosbloesemsuiker voor een minuut of 5, zodat de massa groter wordt in volume en vooral lekker luchtig wordt.
  3. Daarna voeg je amandelmeel of bananenmeel, kokosmeel, cacaopoeder, koffie, vanille extract toe en mix je dit nog even door.
  4. Smelt vervolgens de kokosolie en de chocolade (paleo chocolade of smeltchocolade). Schep deze voorzichtig door het beslag heen en stort dit in een, met een vochtig bakpier bekleed, brownieblik. Garneer met smeltchocolade en zeezout en bak af in de oven voor 35 tot 40 minuten.

Laat de paleo brownies volledig afkoelen alvorens deze aan te snijden! En dan lekker van genieten!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.