Paleo mangobavarois

mangobavarois

Mangobavarois heb ik vandaag voor jullie. Bavarois is zo’n woord waar ik vroeger (en soms nog) echt m’n tong over kon breken! Werd dan vaak iets van Bavvawa. Ik reken het goed, want iedereen weet wat je bedoelt.

Mango is het favoriete fruit van manlief! Inmiddels heb ik al meerdere baksels gemaakt met mango in de hoofdrol: Mango-appel droom of wat dacht je van de Taart! Met cranberries, appel, peer en vijgen. Lekker met een mangocustard! Omdat mango in Esther’s Keuken dus zo geliefd is, was deze keus voor mangobavarois snel gemaakt. Zonder suiker, dus past het ook mooi binnen de paleo lifestyle en de richtlijnen waar ik me sinds een paar maanden aan probeer te houden. Gewoon omdat ik me beter voel als ik daar rekening mee houd.

Deze mangobavarois heb ik geserveerd tijdens een diner met de familie en deze ging er met smaak in! Laten we aan de slag gaan!

Wat heb je nodig voor een paleo mangobavarois voor 8-10 personen?

  • 625 g mango (diepvriesblokjes, ontdooid)
  • 375 ml kokosmelk
  • 3 eidooiers
  • 45 g gelatinepoeder
  • 6 eiwitten
  • 8-10 mooie glazen
  • optioneel: vers fruit en eetbare bloemen ter garnering

Wat ga je doen?

  1. Doe de mango in een (steel)pannetje en voeg de kokosmelk toe. Ook mogen de 3 eidooiers erbij! (Van de overige eidooiers maak je bijvoorbeeld je eigen mayonaise!)
    Pureer met een staafmixer tot het een egale massa is en alle klonters zijn verdwenen.
  2. De volgende stap is de puree verwarmen tot handwarm. Zet het vuur dus laag en haal je pannetje af en toe van het vuur. Voeg het gelatinepoeder toe en roer met een garde goed door. Ook kun je de staafmixer nog even gebruiken om de klonters weg te mixen. Als het weer een egale massa is verwarm je de puree tot net aan de kook. Houd de puree zo’n twee minuten tegen de kook aan en blijf constant roeren. Daarna mag de puree in een kom voor een half uur de koelkast in.
  3. Na een half uurtje roer je de puree nog eens om met de garde en mag deze nog eens een halfuur de koelkast in. De puree moet wat ingedikt zijn voor de opgeklopte eiwitten er door mogen, maar moet ook weer niet te lang opstijven. Dan krijg je de eiwitten er namelijk niet meer mooi doorheen.
  4. Je raadt het vast al, na dat half uur haal je de kom uit de koelkast en sla je de eiwitten stijf in een andere kom. Schep de eiwitten voorzichtig door de puree, zodat het een luchtige massa blijft. Verdeel de puree over 8-10 mooie glazen en laat de mangobavarois voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Dit toetje is dus perfect voor te bereiden voor een diner en op het moment suprême hoef je alleen nog maar de glazen te garneren met wat fruit, of een toef slagroom en dan lekker van genieten!

 

mangobavarois

Over Esther 171 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.