Pasta met gegrilde asperges en zalm

Pasta met gegrilde asperges en zalm

Groot is mijn liefde voor de Italiaanse keuken. Met name de pasta’s, how I loooooooove pasta’s! Zo gevarieerd ook. Vandaag heb ik een easy peasy pasta met gegrilde asperges en zalm voor jullie! In no time op tafel en zo lekker!

Het asperges seizoen is weer losgebarsten, het witte goud! En natuurlijk kun je dit op de traditionele manier klaarmaken, maar waarom niet in een pasta? Zoals deze fettucine pasta met gegrilde asperges en zalm? Het is een super simpele pasta die binnen het half uur op tafel staat. Romig en smaakvol, ideaal voor een zomerse dag! Ik zou zeggen, ga lekker aan de slag en maak deze pasta!

Wat heb je nodig voor deze pasta met gegrilde asperges en zalm voor 2 personen?

  • 500 gram voorgeschilde asperges in stukken gesneden van ongeveer 4 cm
  • 160 gram fettucine
  • 75 gram gerookte zalm in kleine stukjes gesneden
  • 200 g (light) zuivelspread
  • handje verse tijm, fijngehakt
  • 1 tl citroensap
  • verse peper
  • paar eetlepels water

Hoe maak je dit heerlijke gerecht?

  1. Allereerst kook je de asperges in een minuut of 5 beetgaar. Laat ze goed uitlekken!
  2. Kook de fettucine volgens de aanwijzing op de verpakking. Vet de grillpan in met een drupje olijfolie en grill de uitgelegde stukjes asperges. Zorg er voor dat ze aan beide kanten een mooi grillrandje krijgen. Ondertussen maak je ook de roomsaus. Doe de zuivelspread in een steelpannetje en laat deze smelten samen met een paar eetlepels water en het citroensap. Voeg daarna de tijm, peper en gerookte zalm toe. Roer tot een mooie saus.
  3. Giet de fettucine af en meng deze samen met de gegrilde asperges en de roomsaus tot een geheel. Garneer met wat verse tijm en geniet!

Overheerlijk met een glas koele witte wijn!

Pasta met gegrilde asperges en zalm

Zin in een ander pastagerecht? Ik kan je de Pasta met citroen en aubergine van harte aanbevelen, lekker fris en vegetarisch!

Over Esther 175 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.