Pasta met spitskool en spek

pasta met spitskool en spek

Deze pasta met spitskool en spek is wat wij in Esther’s Keuken noemen een vakantie pasta. Minimale ingrediënten, maximale smaak, kidsproof en vooral snel op tafel!

Pastagerechten doen het hier eigenlijk goed, ook toen de bonuskinderen nog een stuk jonger waren. Deze pasta met prei en zalm is al jaren favoriet en bij toeval kwamen we er achter dat deze pasta met spitskool en spek het ook prima deed. We variëren dus redelijk wat in de makkelijke pasta’s als we niet zoveel tijd of zin hebben maar wel iets redelijk gezonds op tafel willen zetten. En wie verzint dat nou? Spitskool door een pasta gerecht? Oeps… I did…

Dit gerecht staat binnen een kwartiertje op tafel en laat zich overigens ook heel goed invriezen als je nog wat over hebt. Altijd handig niet waar? De variatiemogelijkheden zijn trouwens reuze: wat dacht je van de combinatie broccoliroosjes, gehakt en Boursin? En zelf kun je ongetwijfeld ook nog wel wat verzinnen! Laten we aan de slag gaan!

Wat heb je nodig voor deze pasta met spitskool en spek voor 4 personen?

  • 300 gr pasta naar keuze, ik gebruikte pipe regate
  • 1 spitskool
  • 200 gr spekreepjes
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Boursin cuisine

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd vervolgens de ui en knoflook fijn.
  3. Nu snijd je de spitskool fijn (tip: gebruik de keukenmachine als je die hebt!)
  4. Bak vervolgens de spekjes uit in een hapjespan (je hebt geen boter of olie nodig. Het spek bevat vet genoeg).
  5. Bak na een paar minuten de ui en knoflook mee met de spek. Voeg vervolgens de spitskool toe en bak deze in zo’n 10 minuten gaar.
  6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan het spek-koolmengsel en voeg als laatste de Boursin cuisine toe.
  7. Warm het mengsel goed door en serveer direct!

Eet smakelijk!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.