Pasta ovenschotel met broccoli

Pasta ovenschotel met broccoli

Deze pasta ovenschotel met broccoli is super makkelijk in elkaar te flansen en nog hartstikke lekker ook!

Sinds een poosje weet ik dat ik intolerant ben voor tarwe, koe zuivel, suiker en varkensvlees. Nu probeer ik hier zoveel mogelijk rekening mee te houden en recepten aan te passen naar wat ik wel mag eten. Het lukt niet altijd en dan geniet ik er ook maar van. Iets met balans zoeken. Deze pasta ovenschotel met broccoli is van origine een recept van de Jumbo. Ik paste de hoeveelheden aan en de ingrediënten op zo’n manier dat mijn buik me daarvoor dankbaar is. Gelukkig zijn er mogelijkheden te over.

Deze pasta ovenschotel met broccoli is ook goedgekeurd door bonuskinderen met aanhang. Ik had 2 grote ovenschalen gemaakt met het idee dat we er met z’n tweetjes nog lekker van zouden kunnen eten, maar dat ging dus mooi niet door. Twee grote ovenschalen schoon op! Nou ja, beter zo dan dat ze het niet te hachelen vinden. Ik heb ze maar niet verteld dat ze geitenkaas en speltpasta hebben gegeten, dan waren er wel wat wenkbrauwen omhoog gegaan denk ik.

Wat heb je nodig voor deze pasta ovenschotel met broccoli voor 4-5 personen?

  • 2 rode uien
  • 4 el olijfolie
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 300 g speltpasta
  • 600 g broccoliroosjes
  • 100 g geraspte geitenkaas
  • 1 tl pikante paprikapoeder
  • peper
  • ovenschaal

Hoe maak je het?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden en vervolgens snipper je de rode uien. Verhit daarna de olijfolie in de koekenpan en fruit de gesnipperde uien aan voor een minuut of 4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat op een laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper.
  2. Ondertussen kook je de speltpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook je de laatste 2 minuten de broccoliroosjes mee.
  3. Giet vervolgens af en meng met 2/3 van de saus. Doe dit vervolgens over in een ingevette ovenschaal en top af met de resterende saus en de geraspte geitenkaas. Als finishing touch strooi je de pikante paprikapoeder er over heen en daarna mag de schotel nog een minuut of 20 de oven in. Mocht je schotel te snel kleuren, dek ‘m dan af met aluminiumfolie.

Pasta ovenschotel met broccoli

Eet lekker!

Mocht je nou geen zin hebben in deze pasta ovenschotel dan kan ik je wellicht deze Kip kriel en erwtjes onder een bladerdeegdakje aanbevelen!

Over Esther 168 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.