Pastasalade met gerookte makreel en bietjes

Pastasalade met gerookte makreel en bietjes

Pastasalade

Met name in de zomer ben ik dol op salades. Een pastasalade stond nog niet in mijn repertoire, dus toen ik deze tegen kwam op de site van de Appie was de keus snel gemaakt om deze een eigen swung te geven. Waarom deze salade voor mij dubbel zo fijn is? Er zitten bietjes in, en laat dat nou een van mijn favoriete groenten zijn! Er staan diverse recepten met bietjes op de site, waaronder de Quiche met biet, zalm en zuivelspread.

Vis

Volgens de acupuncturist, waar ik sinds eind augustus onder behandeling ben o.a. voor de burn-out, is het voor mij erg goed om veel vis te eten. Dat vind ik geen straf, want ik ben dol op vis. Makreel daarentegen eet ik niet zoveel, ik geloof dat zalm de meest voorkomende vis is in mijn keuken.  Wat meer variëren kan denk ik geen kwaad. Maar even terugkomend op de acupunctuur, hij vertelde laatst dat je vet moet combineren met zuur. Dit omdat dit beter is voor de vertering. Laat makreel nu heel goed matchen met citroensap en mierikswortel?! En dat zit in onderstaand recept! Ik zeg win, win!

Wat heb je nodig voor 3 personen?

 • 225 gram mini penne (of andere pasta naar keuze)
 • 260 gram gerookte makreel
 • 3 el olijfolie
 • 1 tl citroensap
 • 500 gram geraspte bietjes
 • 40 gram saladepittenmix
 • 100 gram veldsla
 • 2 el mierikswortel (in pot)
 • 125 ml crème fraiche

Wat ga je doen?

 1. Kook de penne (of pasta) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel deze af met koud water.
 2. Verwijder ondertussen het vel van de makreel en trek de vis met een vork in kleine stukjes.
 3. Meng de penne (of pasta) met bietjes, olijfolie, citroensap en veldsla.
 4. Verdeel de vis er op en strooi er versgemalen peper (naar smaak) over.
 5. Als Finishing Touch strooi je de saladepittenmix er over heen.
 6. Serveer met ciabatta of Turks brood en een dip van mierikswortel en crème fraiche.

Pastasalade met gerookte makreel en bietjes

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.