Penne met garnalen en roomsaus

Penne met garnalen en roomsaus

Dit pastagerecht is er eentje om jezelf en je gasten te verwennen. Deze penne met garnalen en roomsaus zou het ook zeker goed doen tijdens de feestdagen!

Het recept voor penne met garnalen en roomsaus is ontstaan naar aanleiding van een recept van Beppie & Kokkie. Dat leek me zo verrukkelijk dat ik deze gauw op het menu zette. Dat is zo leuk om je inspiratie bij medefoodies op te doen. Nu is het al bijna onmogelijk om een recept tot op de letter te volgen, zo is dat hier ook het geval. Ik deed er zalmfilet door in plaats van gerookte zalm en geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas. Geeft toch net even een andere twist! Maar man oh man wat hebben wij met z’n tweetjes heerlijk zitten smullen van dit pastagerecht. Deze komt absoluut nog eens vaker op tafel, want de liefde voor vis in Esther’s Keuken is groot. Zo zijn de Moules a la Normande en de Quiche met biet, zalm en zuivelspread ook zo favoriet!

Wat heb je nodig voor Penne met garnalen en roomsaus?

  • 2 teentjes fijngehakte knoflook 
  • 250 g gesnipperde ui
  • 1 el olijfolie
  • 300 g cocktailgarnalen
  • 150 ml droge witte wijn (150 ml)
  • 250 ml slagroom  
  • 70 g geraspte geitenkaas
  • 200 g verse spinazie
  • 250 g gehalveerde cherrytomaatjes
  • 125 g zalmfilet in blokjes
  • 150 g ongekookte penne
  • Verse basilicum
  • peper

Hoe maak je dit pastagerecht?

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit daarna de olijfolie in de hapjespan en fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Blus af met de droge witte wijn en voeg de slagroom toe.
  3. Zet nu het vuur zachter en voeg de geitenkaas toe. Blijf roeren tot deze volledig is opgenomen in de saus. Voeg vervolgens de blokjes zalmfilet toe, laat een paar minuten op een laag vuurtje pruttelen.
  4. Dan is het tijd om de verse spinazie en de cherrytomaatjes aan de saus toe te voegen. Blijf roeren tot de spinazie is geslonken. Warm vervolgens de cocktailgarnalen mee tot deze goed warm zijn. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper.
  5. Als laatste voeg je de gekookte penne toe en garneer je het geheel met verse basilicum.

 

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.