Snel en easy peulvruchten- en bonenschotel met courgette en chorizo!
Hoofdmaaltijd,  Lunch,  Recepten,  Vlees

Peulvruchten- en bonenschotel met courgette en chorizo!

Een paar weken geleden at mijn schoonvader mee en hij begon blij te glunderen toen ik hem deze peulvruchten- en bonenschotel onder zijn neus zette. Pronkers!! De beste man heeft het er al tijden over dat hij al zo lang geen pronkers meer heeft gegeten en zo graag weer een pronken soep zou willen eten. Waar heb je het over denk je nu wellicht?

Limabonen lijken qua uiterlijk wel wat op de pronkbonen. Maar na een speurtocht op internet ben ik er inmiddels achter dat ze er op lijken en verwant zijn, maar zeker niet dezelfde. Ik durf het hem alleen nog niet echt te vertellen.. De pronkboon valt inmiddels in de categorie vergeten groente. Zonde eigenlijk!

Peulvruchten- en bonenschotel

Goed terug naar het onderwerp, namelijk deze peulvruchten- en bonenschotel. Deze staat regelmatig op het menu. Dit komt omdat het snel op tafel staat, gezond is en de restjes eet je de volgende dag gewoon koud op. Op deze manier verspil je ook niets. Ik zeg win/win situatie. Daarnaast is het een makkelijk toegankelijk gerecht. Zelfs mijn bonuskinderen eten deze schotel met smaak en zij houden eigenlijk echt niet van peulvruchten.

Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?

  • 400 gram limabonen
  • 360 gram linzen
  • 400 gram kidneybonen
  • 1 courgette (in blokjes gesneden)
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (fijn gesneden)
  • 250 gram chorizo of cervelaat in blokjes gesneden
  • 75 gram rucola

Wat ga je doen?

  • Verhit een wok en bak de chorizo of de cervelaat uit. Er zit genoeg vet in dit vlees, dus extra bakvet heb je niet nodig.
  • Na een minuut of 5 wok je de fijngesneden sjalotten en knoflook even 2 minuutjes mee. Voeg vervolgens de courgetteblokjes toe en wok nog een paar minuten.
  • Spoel ondertussen de limabonen, linzen en kidneybonen af onder de koude kraan. Warm deze op het laatst nog even mee in het chorizo (of cervelaat) – sjalot- courgette -knoflook mengsel.
  • Serveer op een bedje van rucola en smullen maar!

Snel en easy peulvruchten- en bonenschotel met courgette en chorizo! 2

 

Tip: Dit gerecht kun je prima lauwwarm of zelfs koud eten. Ideaal om mee te nemen naar een picknick of de volgende dag als lunchgerecht mee te nemen naar je werk.

Tip 2: Daarnaast kun je naar hartenlust variëren met de diverse bonen/peulvruchten. Wat dacht je van kikkererwten of zwarte bonen?

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: