Pompoen-broccolisoep

Pompoen-broccolisoep

Vandaag heb ik een pompoen-broccolisoep voor je, die eigenlijk te simpel is voor woorden, maar toch ga ik ‘m met je delen. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soepmens. En dan heb ik het over de soepjes die ik vroeger thuis kreeg of bij Opa & Oma. Vol ondefinieerbaar vlees, heel erg zout en laten we de vermicelli niet vergeten. Dat vind ik zo niet lekker, maar smaken zijn gelukkig verschillend. Toen ik eenmaal op mezelf woonde heb ik soep behoorlijk uitgebannen!

Sinds manlief en ik samen zijn, is de soep weer regelmatig op het menu te vinden. Niet zoals vroeger, maar pure soep. Uitje, knoflook, bouillon en een of meerdere groentes naar keuze. Eventueel opleuken met bv garnaaltjes of hamblokjes. Hier op de website staat o.a. de Verse stevige tomatensoep en de Vegetarische Mexicaanse bonensoep. Vandaag voegen we daar de Pompoen-broccolisoep aan toe.

Pompoen-broccolisoep

 

Wat heb je nodig?

  • 1 oranje pompoen (deze heeft de meeste smaak)
  • 500 gr broccoli
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter gekookt water
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Een soeppan en een staafmixer

Wat ga je doen?

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn of haal door de knoflookpers.
  2. Was de pompoen, zodat de schil goed schoon is. Snijd daarna de pompoen door de helft en verwijder de pitten. Snijd vervolgens in blokjes. (De schil kun je gewoon eten, dus je hoeft niet te schillen, wel zo gemakkelijk!)
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in blokjes. Deze kun je prima gebruiken in de soep, dus lekker helemaal opsnijden.
  4. Verhit vervolgens de olijfolie in de soeppan en fruit de ui met knoflook een paar minuutjes.
  5. Voeg vervolgens de blokjes pompoen en de roosjes broccoli toe en schep een paar maal om.
  6. Voeg de blokjes bouillon toe en 1 liter kokend water en breng weer aan de kook.
  7. Laat de soep voor een minuut of 20 koken en haal vervolgens van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer. Hoe minder water, hoe steviger de soep. Vind je de soep te dik, voeg dan wat water toe. Let wel: hoe dikker de soep, hoe meer je door een bord soep verzadigd zult zijn.
  8. Serveer met een scheutje kookroom en wat geroosterd (knoflook) brood.

 

Geniet er lekker van!

Over Esther 189 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.