Pompoenbrood

pompoenbrood

Mijn allereerste kennismaking met pompoenbrood was bij de boer. Ik ging mijn groentepakketje daar ophalen in de winkel en er lag wat pompoenbrood om te proeven. Sindsdien ben ik verkocht!

Pompoen is momenteel veel te vinden in de winkel. En laat ik daar nu dol op zijn, zo staan er diverse recepten met pompoen op de site. Wat dacht je van de Pompoencrunchtaart of Pompoensoep met zoete aardappel! Zelf had ik nog niet eerder pompoenbrood gemaakt, dus dat werd hoog tijd. Ik heb het recept van Rens Kroes uitgeprobeerd dat komt uit haar eerste boek “Powerfood“. Uiteraard heb ik wel weer iets veranderd aan dit recept: zo heb ik onder andere de hoeveelheden en verhoudingen aangepast.

 

pompoenbrood

Wat heb je nodig voor een pompoenbrood?

  • 400 gr pompoenblokjes
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 4 el honing
  • 2 tl vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 240 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el pompoenpitten
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl (himalaya)zout
  • cakeblik van 26 cm

Hoe maak je dit pompoenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hierop de pompoenblokjes. Rooster deze voor een halfuurtje in de oven. Eventueel kun je de pompoen besprenkelen met gesmolten kokosolie. Zelf heb ik dat niet gedaan.
  2. Vervolgens pureer je de geroosterde pompoen vervolgens met honing, vanillesuiker, eieren en kokosolie in de blender tot een glad beslag.
  3. Vet de bakvorm in of leg een vel bakpapier in de bakvorm.
  4. Meng vervolgens het beslag met de overige ingrediënten en roer goed door. Daarna giet je het beslag in de bakvorm en eventueel garneer je deze nog met pompoenpitten. Bak het brood in 45 minuten gaar in de oven.
  5. Serveer met een lik notenpasta of tahin.

Over Esther 172 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.