Pompoenquiche met ricotta en salie

Pompoenquiche met ricotta en salie

Deze pompoenquiche met ricotta en salie is romig, smaakvol en een plaatje voor het oog!

Inspiratie vind je overal! Op Social media, in kookboeken of tijdschriften. De inspiratie voor deze pompoenquiche met ricotta en salie kreeg ik van Tamara. Alleen ging ik dus niet met een mandoline in de weer, ik ben veel te bang dat er dan extra vlees in het gerecht terecht komt en maakte er dus een pompoenpuree van die ik mengde met de ricotta en salie. Bijna dezelfde ingrediënten met een totaal andere uitkomst. Doordat je de pompoenblokjes eerst roostert duurt het wat langer voor de quiche op tafel staat, maar geloof mij dat is het absoluut waard!

Wat heb je nodig voor een pompoenquiche met ricotta en salie?+

  • 1 rol hartige taart en quichedeeg
  • 800 g pompoenblokjes
  • 250 gram ricotta
  • 75 gram geraspte  geitenkaas
  • 3 eieren
  • 1,5 tl limoensap
  • 10  blaadjes salie
  • handje pecannoten
  • olijfolie
  • peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier en verdeel de pompoenblokjes hierover. Bestrooi met wat olijfolie en rooster de pompoenblokjes gaar in 30 minuten.
  3. Doe daarna de pompoenblokjes in een kom samen met de ricotta, eieren, geraspte geitenkaas, 6 blaadjes salie en limoensap. Strooi hier rijkelijk versgemalen peper overheen. Meng dit met de staafmixer tot een homogene massa.
  4. Bekleed een quichevorm met bakpapier en het hartige taart en quichedeeg en stort hierin de pompoen-ricottapuree.
  5. Verkruimel de pecannoten en strooi deze over de pompoenquiche. De pompoenquiche mag nu zo’n 35 – 40 minuten in de oven. Kleurt deze te snel, dek dan af met een velletje aluminiumfolie.
  6. Als de quiche klaar is, garneer je deze met de overgebleven blaadjes salie en serveer je deze met een lekkere frisse salade! (Dat ben ik voor de foto dus vergeten .. oeps..)

Zin in een andere quiche met pompoen? Wat dacht je van  Quiche met pompoen en verse geitenkaas of Pompoenquiche met gorgonzola.

 

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.