Pompoenquiche

pompoenquiche

Pompoenquiche stond nog niet in de collectie¬†Hartige taarten en quiches. Vandaag brengen we daar verandering in! In Esther’s Keuken zijn we dol op de quiches, maar zeker ook op pompoen! Zo staat er een overheerlijke pompoensoep op de site, maar ook een superlekkere¬†Pompoencrunchtaart. Het mooie van pompoen is ook weer dat het heel veelzijdig gebruikt kan worden. In zowel zoete gerechten als hartige. Vandaag gaan we voor een hartige variant.

Wist je trouwens dat pompoen een ontstekingsremmende functie heeft? Waar bv diclofenac de symptomen van een ontsteking alleen maar onderdrukt, remmen de antioxidanten in pompoen de ontstekingen ook echt. Ze nemen de oorzaak van de ontsteking weg door de vrije radicalen uit te schakelen. Hoe mooi is dat? En nog lekker ook!

Laten we een pompoenquiche gaan maken!

Wat heb je nodig?

  • rol bladerdeeg van bv Tante Fanny
  • 450 gram pompoenblokjes
  • 175 gram gorgonzola
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 15 gram fijngehakte Italiaanse kruiden
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 3 eieren
  • 100 ml (slag)room
  • olijfolie

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een ingevette quichevorm met de bladerdeeg.
  3. Verhit vervolgens een eetlepel olijfolie en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig is. Voeg vervolgens de pompoenblokjes en Italiaanse kruiden toe en bak een minuut of 5 mee.
  4. Ondertussen snijd je de gorgonzola in stukjes en klop je de eieren los met de room. Breng op smaak met flink wat peper en voeg de gorgonzola toe.
  5. Zet het vuur uit en roer het ei-roommengsel door het pompoenmengsel. Dit mag je vervolgens in de quichevorm storten en egaliseren. De quiche mag nu 30 tot 40 minuten in de oven verblijven, voordat je kunt aanvallen. Houd je quiche wel even in de gaten. Als deze te hard gaat qua kleur, dan dek je deze af met een aluminiumfolietje. De quiche gaart wel, maar kleurt niet meer.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.