Pompoensoep met zoete aardappel

Een jaar of twee geleden heb ik een detoxweek gedaan volgens het programma van The Green Happiness. Op de eerste dag eet je een verrukkelijk pompoensoepje met boekweitnoedels en granaatappelpitjes. Eigenlijk maak ik dit soepje te weinig. Onlangs waren we een dagje op stap geweest met z’n tweetjes en er is werkelijk waar geen gram groente in de buurt geweest die dag. Mijn lichaam schreeuwt dan echt om groentes, vezels en vitamines de volgende dag. Daarom wilde ik deze pompoensoep wel weer eens maken.

Vandaag deel ik mijn variant van deze pompoensoep, zo verrijk ik ‘m met zoete aardappel en sjalotjes. Na een kom van deze stevige soep heb ik ‘t idee er weer even tegen aan te kunnen en mijn lichaam is maar wat blij met deze healthy boost.

Wat heb je nodig voor 2 (grote) kommen pompoensoep?

  • een kleine flespompoen
  • 3 kleine zoete aardappelen
  • 3 sjalotten
  • olijfolie
  • komijnpoeder
  • 150 gram bloemkoolroosjes
  • 75 gram boekweitnoedels
  • 500 ml groentebouillon
  • topping: pompoenpitjes en / of granaatappelpitjes

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Boen de flespompoen en de zoete aardappelen. Snijd de flespompoen in stukjes en verwijder de pompoenpitten. Snijd de zoete aardappel eveneens in stukken. Ook de sjalotten maak je schoon en snijd je in vieren. Vervolgens verdeel de pompoen, zoete aardappel en sjalotten over een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel dit met de olijfolie en komijnpoeder. Deze bakplaat mag voor een minuut of 20 de oven in. Spatel om na ongeveer tien minuten.
  3. Kook ondertussen de broccoli beetgaar in 5 minuten en de boekweitnoedels volgens de instructies op de verpakking.
  4. Na 20 minuten pureer je de geroosterde groentes met 500 ml groentebouillon. Verdeel dit over 2 kommen. Leg hier op de boekweitnoedels en de gekookte broccoliroosjes. Garneer eventueel met pompoenpitjes en/of granaatappelpitjes. De mijne kwamen uit de vriezer, vandaar de mooie paarse pitjes..

Eet lekker! Zin gekregen in soep, maar liever een andere variant? Probeer dan eens de Verse stevige tomatensoep of Vegetarische Mexicaanse bonensoep.

 

Pompoensoep met zoete aardappel

Mocht je deze pompoensoep gaan maken, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

Geef een reactie