Preiquiche

Preiquiche

In de categorie Hartige taarten en quiches hadden we nog geen preiquiche. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Prei vind ik sowieso een hele lekkere en smaakvolle groenten. Gekookt met een lekkere kaassaus, of gebakken in een stamppotje: Preistamppotje met gegrilde Halloumi. Dit keer dus een preiquiche. In deze blog krijg je twee varianten. De eerste versie maakte ik voor 2 dames die ik door de Reiki cursus heb leren kennen. Manlief was een weekend de hort op met zoonlief en als ik ergens een hekel aan heb is dat alleen eten. Dus deze dames waren “slachtoffer” en ik geloof niet dat ze dat heel vervelend vonden ;).

Preiquiche

Twee varianten dus, want onlangs maakte ik de preiquiche nog eens maar dan voor manlief. Nu ben ik tussendoor bij een orthomoleculair arts geweest die mij vertelde dat ik alles met tarwe, suiker, varkensvlees en koemelk mag laten staan. Daar heb ik blijkbaar een intolerantie voor. In het kader van energiemanagement probeer ik me daar dus zoveel mogelijk aan te houden. Het valt nog niet mee kan ik je vertellen. Met name suikers en tarwe zit in heel veel producten.

Preiquiche

Oerdieet – Paleo

Deze orthomoleculair arts adviseerde mij sowieso om mij eens te verdiepen in het Oerdieet – Paleo. Nu hoef ik me daar niet heel strak aan te houden, maar de basis is wel zo puur mogelijk eten. Dat deed ik al veel, maar nu valt er wel e.e.a. af waar ik alternatieven voor mag bedenken. Terug naar die preiquiche dus die ik maakte voor manlief. Ik had nog een rolletje koelvers bladerdeeg in de koelkast, dat bleek direct te scheuren en te breken. Door naar plan B, een bodem van amandelmeel. Dat is ook prima te doen, maar wel eventjes schakelen als je gewend bent aan quichedeeg of bladerdeeg.

Mijn recepten zullen in de toekomst dus meer en meer richting ‘oerdieet’ gaan, want ik moet het immers eerst zelf voorproeven en wil daar niet ziek van worden. In een ander blog zal ik nog eens wat vertellen over mijn bezoek aan deze orthomoleculair arts, maar voor nu zal ik je eindelijk meenemen in het bereiden van de preiquiche! Deze is overigens niet volledig paleo!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram fijngesneden prei
  • 1 rol quichedeeg van bijvoorbeeld Tante Fanny (of 200 gram amandelmeel, 1 ei, 2 eetlepels olijfolie, snufje zout)
  • 6 zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • 100 gram harde geitenkaas
  • 3 eieren
  • 100 ml (slag)room

Wat ga je doen?

  1. Gebruik je quichedeeg, volg dan de instructies op de verpakking v.w.b. temperatuur etc. Bekleed in dat geval je ingevette quiche- of springvorm met het deeg en ga verder met stap 3!
  2. Maak je zelf een bodem, dan verwarm je de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het amandelmeel, het ei, olijfolie en snufzout tot een soort deeg. Vet je springvorm goed in en verdeel het amandelmeeldeeg over de bodem en de zijkanten. Doe dit met vochtige vingers. Dan mag de vorm voor een minuut of 10 de oven in. Laat daarna eventjes afkoelen terwijl je met de volgende stap verder gaat.
  3. Verhit wat olie in de koekenpan en bak hierin de fijngesneden prei aan. Als deze wat is geslonken voeg je de in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes toe. Zet het vuur uit. Kluts in een schaaltje de eieren los met de (slag)room en voeg hier peper naar smaak aan toe. Roer deze substantie door het preimengsel.
  4. Stort het preimengsel nu in de met deeg beklede vorm, vervolgens brokkel je als finishing touch de geitenkaas er overheen.
  5. De preiquiche mag nu 30 tot 40 minuutjes in de oven en dan is het tijd om er lekker van te genieten!

Eet smakelijk!

Overigens zou ik het waanzinnig leuk vinden als je hieronder laat weten wat je van dit recept vindt, dit kan door een reactie of een dikke vette like uit te delen 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.