Halloumi is een Cypriotische geitenkaas, die ik voor het eerst ook heb gegeten toen ik op vakantie was op Cyprus. Het is een kaas die door de eiwitstructuur prima geschikt is om te grillen, bakken of frituren. Let er alleen wel op dat je niet te lang wacht met het serveren van de bereide Halloumi, omdat de kaas anders wat rubberachtig wordt. En dat komt de smaak dan weer niet ten goede.
Halloumi
Vandaag gebruik ik de Halloumi bij een lekker preistamppotje. Deze stamppot kan wat mij betreft het hele jaar door. Dit recept heb ik heel basic voor je gelaten, maar hierin is voldoende variatie mogelijk. Wat dacht je van bijvoorbeeld wat fijngesneden rode paprika of in plaats daarvan wat zongedroogde tomaatjes door je stamppot. Zo serveer je iedere keer een ander gerecht. Lekker toch?
Wat heb je nodig voor 2 personen?
400 gram aardappelen
600 gram (gesneden) prei
150 gram Halloumi
1 el olijfolie
Scheut kookroom
Zout en peper naar smaak
Wat ga je doen?
Schil de aardappelen en halveer deze (of boen de aardappelen heel goed en halveer deze). Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuutjes gaar.
Snijd de prei in kleine stukjes, zorg dat je per persoon minimaal 200 gram hebt, hoe meer hoe beter!
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok. Voeg de kleingesneden prei toe en wok dit voor een minuut of 10. Doordat je de prei wokt geeft dit een heerlijke smaak aan je stamppot dadelijk.
Als de aardappelen gaar zijn, giet je deze af.
Stamp de aardappelen fijn en voeg een scheut kookroom toe voor een stevige puree. Breng op smaak met wat peper. Voeg de gewokte prei toe en meng het goed door elkaar
Warm nog even door, zodat de stamppot goed warm is.
Verhit ondertussen de grillpan (of koekenpan).
Gril de Halloumi aan beide zijden kort aan, zodat deze de bekende grilstrepen heeft.
Soms heb ik echt een gigantische brainfog. Gewoon 0,0 inspiratie om een mooi verhaal te vertellen of een recept te introduceren. Het schijnt bij fibromyalgie te horen, dus daar verschuil ik me nu maar een […]
Pastagerechten doen het eigenlijk altijd goed in Esther’s Keuken. Deze spaghetti met romige prei mag vanaf vandaag worden toegevoegd aan het rijtje makkelijke en lekkere pastagerechten! In Delicious Magazine stond een recept voor spaghetti met […]
De Allerhande app van Appie is echt super voor je inspiratie! Zo ben ik ook op deze zuurkoolstamppot gekomen met linzen. Ik wilde graag iets met zuurkool maken, maar niet de standaard stamppot. Uiteraard heb […]
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.
Cookie
Esther's keuken verzamelt koekjes om er voor te zorgen dat de website soepel draait. Meer informatie vind je hierover in ons privacybeleid.
Geef als eerste een reactie