Wie mij al eventjes volgt op (bijvoorbeeld) Instagram, weet dat ik dol ben op biet en quiches en hartige taarten.
Wist je dat het verschil tussen een quiche en hartige taart het volgende is: een quiche heeft als vulling eieren en iets van room en een hartige taart heeft dat niet. Tot zover de weetjes.
Goed, terug naar de biet. Sinds mijn burn-out zich afgelopen zomer aan mij opdrong, heb ik bij vlagen een niet te verklaren behoefte aan bietjes. Het liefst de verse bietjes van de moestuin. Die zijn zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt. Maar goed, bij een echte craving doen die het ook wel haha.
Dit keer maakte ik een quiche (dus met eieren) met biet, zalm en zuivelspread. Een heerlijke combinatie!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de quichevorm met een vochtig bakpapiertje en verdeel het bladerdeeg mooi over de vorm. Snijd weg, wat je niet nodig hebt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de lente-ui in kleine ringetjes en verdeel de helft over de bodem. Leg daarover heen de geraspte of in dunne plakken gesneden bietjes. Strooi de andere helft van de lente-ui er overheen.
Snijd de zalm in gelijke blokjes en verdeel deze over de quichevorm.
Klop nu de eieren los met de zuivelspread. Breng op smaak met peper (eventueel zout). En verdeel het mengsel over de quiche.
Bak de quiche af in 45 minuten in het midden van de oven. Kleurt de quiche te snel, dek deze dan af met een vel aluminiumfolie. De quiche gaart wel verder, maar kleurt dan niet meer.
Bestrooi vlak voor serveren met wat fijngehakte peterselie.
Eet lekker!
Mocht je nu zalm (of überhaupt vis) niets vinden, dan kun je natuurlijk ook nog deze Uienquiche maken.
Ieder jaar rond kerst bestellen we een kilo warmgerookte zalm. Het allerlekkerste als je deze warmgerookte zalm direct gebruikt. Natuurlijk kun je de warmgerookte zalm invriezen, maar dit doet wel afbreuk aan de lekkere smaak. […]
In het asperge seizoen kan een hartige taart met asperges (en zalm) natuurlijk niet ontbreken in het aanbod van Esther’s Keuken. Zo maak je eigenlijk nooit gerechten met asperges en zo schud je de Quiche met […]
Zo nu en dan word ik de hartige taarten en quiches prinses genoemd omdat ik er zoveel uit m’n mouw schud haha. Deze bloemkoolquiche met kerrie en geitenkaas stond daar nog niet bij! Bloemkool is […]
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.
Cookie
Esther's keuken verzamelt koekjes om er voor te zorgen dat de website soepel draait. Meer informatie vind je hierover in ons privacybeleid.
Geef als eerste een reactie