Hoofdmaaltijd, Recepten

Quiche met biet, zalm en zuivelspread

Wie mij al eventjes volgt op (bijvoorbeeld) Instagram, weet dat ik dol ben op biet en quiches en hartige taarten.

Wist je dat het verschil tussen een quiche en hartige taart het volgende is: een quiche heeft als vulling eieren en iets van room en een hartige taart heeft dat niet. Tot zover de weetjes.

Goed, terug naar de biet. Sinds mijn burn-out zich afgelopen zomer aan mij opdrong, heb ik bij vlagen een niet te verklaren behoefte aan bietjes. Het liefst de verse bietjes van de moestuin. Die zijn zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt. Maar goed, bij een echte craving doen die het ook wel haha.

Dit keer maakte ik een quiche (dus met eieren) met biet, zalm en zuivelspread. Een heerlijke combinatie!

Quiche met biet, zalm en zuivelspreadWat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?

  • 1 rol bladerdeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny
  • 1 bosje lente-ui
  • 500 gram bietjes (geraspt of in dunne plakjes)
  • 250 gram zalmfilet
  • 4 eieren
  • 200 gram zuivelspread
  • beetje verse fijngehakte peterselie ter garnering

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de quichevorm met een vochtig bakpapiertje en verdeel het bladerdeeg mooi over de vorm. Snijd weg, wat je niet nodig hebt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  2. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes en verdeel de helft over de bodem. Leg daarover heen de geraspte of in dunne plakken gesneden bietjes. Strooi de andere helft van de lente-ui er overheen.
  3. Snijd de zalm in gelijke blokjes en verdeel deze over de quichevorm.
  4. Klop nu de eieren los met de zuivelspread. Breng op smaak met peper (eventueel zout). En verdeel het mengsel over de quiche.
  5. Bak de quiche af in 45 minuten in het midden van de oven. Kleurt de quiche te snel, dek deze dan af met een vel aluminiumfolie. De quiche gaart wel verder, maar kleurt dan niet meer.
  6. Bestrooi vlak voor serveren met wat fijngehakte peterselie.

Eet lekker!

Quiche met biet, zalm en zuivelspread

Mocht je nu zalm (of überhaupt vis) niets vinden, dan kun je natuurlijk ook nog deze Uienquiche maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *