Quiche met pompoen

Quiche met pompoen

Deze vegetarische Quiche met pompoen en geitenkaas maak ik eigenlijk al jaren en is een succes bij elk etentje!

Met slechts een handje vol ingrediënten tover jij deze verrukkelijke vegetarische quiche met pompoen, geitenkaas en pecannoten op tafel!

Dat is mij ook gelukt zo’n 3 weken na de borst- en buikoperatie. Ik mag nog altijd niet tillen (alles van meer dan 500 gram is een no go (tot groot verdriet van onze poezenkinders!)  net als boven schouderhoogte komen met m’n armen.

Dat beperkt je behoorlijk kan ik je vertellen, maar na 3 weken bankhangen, netflixen en voor me uit staren begon het behoorlijk te jeuken. Voor ieders (mentale) gezondheid in Esther’s Keuken was het beter als ik weer een poging ging wagen in de keuken!

Koken met hindernissen

Nu ben ik normaal al redelijk van het gemak door het gebrek aan energie, dit keer dus nog een extra handicap. Manlief moest de boel voor me klaar zetten en de sjalotten snipperen. Vervolgens heb ik alle in de pan gegooid en er een beetje doorheen geroerd. Het vullen van de quichevorm ging ook anders dan anders, maar hey lekker boeiend, ik heb wel “zelf” gekookt. En manlief mocht volgens deze quiche met pompoen voor mij in de oven schuiven!

Het resultaat mocht er wel wezen want we hebben er 2 dagen heerlijk van gesmuld! Laten we lekker aan de slag gaan!

Wat heb je nodig voor deze Quiche met pompoen?

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 rol hartige taart- en quiche deeg
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 rode ui of 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 handjes pecannoten, grof gehakt
  • 3 eieren
  • flinke scheut kookroom
  • 100 gram zachte geitenkaas (let op vegetarisch stremsel, anders is het gerecht niet vegetarisch)

Hoe maak je deze quiche?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden.
  2. Haal het hartige taart- en quiche deeg uit de koeling en laat even op kamertemperatuur komen.
  3. Vervolgens verhit je de olijfolie in de koekenpan en fruit je de rode ui of sjalotten aan met kerriepoeder. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak deze 10 minuten mee.
  4. Ondertussen bekleed je de quichevorm met het deeg en klop je de eieren los met kookroom.
  5. Nu stort je het pompoenmengsel in de met deeg beklede quichevorm en verdeel je vervolgens het eimengsel er overheen.
  6. Strooi de grof gehakte pecannoten er overheen en de zachte geitenkaas. Verbrokkel deze of gebruik zoals ik heb gedaan plakjes geitenkaas.
  7. Nu mag de quiche met pompoen een halfuurtje de oven in en daarna is het tijd om te smullen!

Ook lekker met een frisse salade!

Misschien is deze Pompoenquiche ook wel wat voor jou!

 

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.