Quiche met prei en mosterd

quiche met prei en mosterd

Met slechts een handje vol ingrediënten maak jij deze quiche met prei en mosterd. Een mooie explosie van smaken, zonder dat de ene smaak de andere overschreeuwd!

Dat de liefde voor quiches en hartige taarten groot is in Esther’s Keuken zal geen geheim zijn. Inmiddels staan er al meer dan twintig varianten op de website en daar komen er dus steeds meer bij. Deze quiche met prei en mosterd is niet de enige quiche met prei in de hoofdrol, zo maakte ik al eerder de vegetarische preiquiche. Ook zo’n fijne smaakmaker. Het recept van vandaag is niet vegetarisch, maar je zou het rundergehakt natuurlijk prima kunnen vervangen voor vega gehakt. Wil je ‘m helemaal vegetarisch dan moet je de oude kaas vervangen voor een vegetarische variant (vega stremsel). Dat is het mooie van quiches, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De inspiratie voor deze quiche haalde ik uit de laatste Allerhande en ik heb weer wat getost en geturnd, zodat het uiteindelijk deze variant werd.

Wat heb je nodig voor deze quiche met prei en mosterd?

  • 350 g rundergehakt
  • 1 rol bladerdeeg (bv van Tante Fanny)
  • 400 g fijngesneden prei
  • 125 ml kookroom
  • 4 eieren
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 100 g geraspte oude kaas
  • versgemalen peper
  • 1 el paneermeel

Hoe maak je deze quiche?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en haal de rol bladerdeeg uit de koeling.
  2. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en voeg het rundergehakt toe (er zit vet genoeg in het gehakt, daarom gebruik ik geen extra olie of boter). Rul deze gaar met flink wat versgemalen peper. Voeg daarna de fijngesneden prei toe en bak 10 minuten mee.
  3. Bekleed ondertussen een quichevorm of een ovenschaal met een velletje (vochtig) bakpapier en vervolgens met bladerdeeg. Bak dit vervolgens blind zo’n 10 minuutjes in de oven. (Blind bakken: vel bakpapier over het bladerdeeg met daarover heen bv gedroogde erwtjes. Let op: deze zijn vervolgens niet meer voor consumptie geschikt. Blind bakken zorgt er voor dat het deeg wel gaart, maar niet rijst.)
  4. Klop de eieren los met de mosterd, kookroom en geraspte oude kaas.
  5. Verwijder de vulling voor het blindbakken en het extra velletje bakpapier van het bladerdeeg. Bestrooi het bladerdeeg nu met het paneermeel en stort daarna het prei- en gehaktmengsel er op.
  6. Als laatste verdeel je het eimengsel er overheen en bak de quiche met prei en mosterd voor 40 minuten af in de oven. Mocht deze te snel garen, dan dek je de quiche af met een velletje aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

Voetnoot:

Ook dit recept is tot stand gekomen in mijn herstelperiode na de operatie, waardoor het een beetje behelpen was. Dit verklaart gelijk de beroerde foto’s, laat je hier echt niet door tegenhouden, want de smaak is echt top! Op den duur gaat deze in de remake voor een mooiere foto, pinky promise!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.