Quiche met witlof en kalkoenspek

Quiche met witlof en kalkoenspek

Sinds ik weet dat mijn lichaam niet zo goed reageert op o.a. varkensvlees heb ik het kalkoenspek ontdekt. Spekjes geven je gerecht namelijk een specifieke smaak en het is lastig om daar een alternatief voor te vinden. Vegetarische spekjes zijn het net niet. Kalkoenspek is de next best thing denk ik. Zo heb ik deze quiche met witlof en kalkoenspek ook naar m’n eigen wensen aangepast.

Dat is, hoop ik, ook mee wil geven met mijn recepten op deze blog. Pas vooral aan naar je eigen wensen en intoleranties. Ik hoop je te inspireren, maar uiteindelijk ben jij de chef! En zo pak ik het zelf meestal ook aan! Het originele recept voor deze quiche met witlof en kalkoenspek is er eentje van de Jumbo, die ik zelf ook heb aangepast. En deze versie is evengoed nog niet “perfect” voor mijn intoleranties. In dat geval had ik namelijk zelf taartdeeg moeten maken van speltmeel en de crème fraiche moeten vervangen voor bv haverroom. Maar hey, stapje voor stapje!

Deze quiche maakte ik ook een poosje geleden, toen was het daglicht nog ver te zoeken en waren de dagen grijs en grauw. Vandaar de niet-zo-mooie-foto’s. Dit recept gaat in het najaar sowieso op herhaling en dan zal ik een nieuwe foto maken. Het recept is gewoon té lekker om nog niet te delen 🙂

Wat heb je nodig voor deze quiche met witlof en kalkoenspek?

  • 500 g witlof
  • olijfolie
  • 1 verpakking hartige taartdeeg van bv Tante Fanny
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraiche
  • 125 g geraspte geitenkaas
  • 140 g kalkoenspekreepjes
  • handje fijngehakte peterselie
  • grillpan
  • quichevorm

Wat ga je doen?

  1. Vet de grillpan in met wat olijfolie en grill de gehalveerde witlofstronkjes, tot er een mooi grillrandje op staat. Verwarm ondertussen de oven voor.
  2. Bekleed dan de quichevorm met het hartige taartdeeg. En bak de kalkoenspekreepjes uit. Je hebt hiervoor geen bakvet nodig.
  3. Kluts de eieren met de crème fraiche en roer de geraspte geitenkaas en fijngehakte peterselie er doorheen.
  4. Giet het eimengsel in het deeg en verdeel hierover het uitgebakken kalkoenspek. Leg als laatste de gegrilde witlof er in en bak af in de oven voor 40 minuten.

Quiche met witlof en kalkoenspek

 

Trek gekregen in een quiche, maar niet perse met witlof? Kijk dan eens of er iets van je gading zit tussen deze Hartige taarten en quiches!

 

Over Esther 168 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.