Quiche met witte asperges

Quiche met witte asperges

Vandaag heb ik voor jullie een verrukkelijke quiche met witte asperges! Witte asperges staan bekend als het ‘Witte Goud’ en kun je op verschillende manieren bereiden.

Degenen die mij al langer volgen weten dat ik een grote liefde heb voor quiches (en hartige taarten). Ook ben ik dol op (witte) asperges, maar maak ze zelf zelden klaar. Dit heeft er alles mee te maken dat het bij het schillen al mis gaat bij mij. Iets met onwillige handen en asperges die dan breken en zo. Maar toen bedacht ik me dat je prima een quiche met witte asperges kunt maken. Zo gezegd zo gedaan!

De inspiratie voor deze quiche kwam bij Danoi vandaan. Zij postten een prachtig filmpje van een pastagerechtje met asperges en pancetta en pistachenoten. Die smaakcombinatie leek me verrukkelijk en het filmpje was echt heel fijn om naar te kijken! Zo dook ik de koelkast in en bleek ik van hun ingrediëntenlijstje enkel asperges in huis te hebben. De rest werd improviseren. Superslecht verhaal zo natuurlijk, maar het feit wil wel dat ik door dat filmpje er over na begon te denken wat ik met die (voorgeschilde) asperges aan moest.

Aspergeweetjes

Wist je trouwens dat asperges zouden kunnen helpen tegen een kater door teveel alcohol? Lijkt me dus prima voer voor deze tijd dus, nu de gemiddelde wijnconsumptie hoger ligt dan normaal door de coronacrisis heb ik me laten vertellen. Ook al beweren nieuwsbronnen dan dat de wijnconsumptie dit jaar lager is dan ooit. Ik geloof er niets van! Oké terug naar de asperges, want ik dwaal af. Asperges lijken de lever dus te ondersteunen en ontgiftende kwaliteiten te hebben. Al bevatten witte asperges een zwavelhoudend stofje dat niet iedereen kan afbreken. Bij sommige mensen ontbreekt er een enzym dat nodig is om dat af te breken. Dat verklaart gelijk de pislucht de volgende dag haha.

Tot zover de weetjes, het lijkt me de hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze verrukkelijke quiche!

Quiche met witte asperges

Wat heb je nodig voor een quiche met witte asperges?

  • 500 gram voorgeschilde asperges, in stukjes van ongeveer 4 cm
  • 100 gram prosciutto in kleine reepjes gesneden
  • 10 blaadjes salie, fijngehakt
  • flinke hand amandelen, grof gehakt
  • een rol quichedeeg
  • 75 gram verse feta, verbrokkeld
  • 125 ml crème fraiche
  • 3 eieren

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het quichedeeg uit de koeling. Laat even op temperatuur komen terwijl je ondertussen de asperges kort kookt voor een minuut of 5.
  2. Laat vervolgens de asperges uitlekken en bak de prosciutto uit in eigen vet. Voeg de salie en de amandelen toe en bak nog even mee.
  3. Nu bekleed je de quichevorm met het deeg en kluts je daarna de eieren los met de crème fraiche. Het is niet nodig om deze op smaak te brengen, de prosciutto en de feta brengen echt meer dan genoeg smaak mee!
  4. Stort het crème fraiche mengsel op het deeg en verdeel vervolgens de asperges hier in. Bestrooi nu met de uitgebakken prosciutto met salie en amandelen en als finishing touch verdeel je de verbrokkelde feta over de quiche.
  5. Schuif de quiche met witte asperges voor 35 tot 40 minuutjes in de oven en daarna lekker aanvallen!

Mocht je nou zin hebben in een pastaatje met asperges dan kan ik je de Asperges in een snelle pasta met zalm van harte aanbevelen!

Quiche met witte asperges

Over Esther 171 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.