Rabarber-aardbeiencrumble

Rabarber-aardbeiencrumble

Rabarber-aardbeiencrumble is zo makkelijk om te maken en bijzonder lekker. Tenminste als je in team rabarber zit. De standaard reactie van manlief is nog steeds; Ugh, bah rabarber. En als ik dan weer iets op tafel zet met rabarber zit ie stiekem toch weer te smullen. Het zal wel iets met een jeugdtrauma zijn ofzo. En tot snot gekookte rabarbermoes vind ik persoonlijk ook niet je-van-het.

Inmiddels staan er al meerdere recepten met rabarber op de site, zoals de Rabarber Cheesecake en Rabarber-frambozentaart. Een crumble zat er nog niet tussen. Hoogste tijd dus.

Wat heb je nodig?

Voor de rabarber-aardbeipuree

  • 750 gram rabarber in stukjes gesneden
  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram rozijnen
  • 1 el kaneel
  • 3 el gebroken lijnzaad

Meng alle ingrediënten in een ingevette ovenschaal en verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor de crumble

  • 200 gram havermout
  • 2 tl baking soda
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 el sinaasappelsap
  • 75 gram palmsuiker
  • 1 ei

Meng de ingrediënten in de keukenmachine tot een crumble. Stort nu deze crumble over het fruit en bestrooi eventueel met nog wat extra palmsuiker. Bak af in het midden van de oven voor ongeveer 50 minuten. Houd de crumble in de gaten, kleurt deze te snel, dek deze dan af met een stukje aluminiumfolie.

De rabarber-aardbeiencrumble is zowel koud als warm heerlijk.

Rabarber-aardbeiencrumble

Serveersuggesties:
  • Koud > met wat kokosyoghurt
  • Warm > met een bolletje vanilleijs

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.