Rabarber-kruimelcake
Recepten,  Zoet

Rabarber-kruimelcake

Er staan inmiddels meerdere recepten met rabarber op de site: Rabarber Cheesecake, Rabarber-frambozentaart of Rabarber-aardbeiencrumble. Dus ik zit overduidelijk in team rabarber! Toen ik onlangs bij Ilona haar recept voor rabarber-yoghurt-kruimeltaart zag, wist ik al gelijk dat ik deze zou maken. Vandaag was het dan eindelijk zover: de rabarber-kruimelcake!

Zoals wel vaker had ik niet alle ingrediënten in huis, maar gelukkig genoeg om er weer een heerlijke cake van te maken. Ook vond ik het leuk dat er in dit recept rozenwater verwerkt is. Ik heb laatst een flesje meegenomen uit de toko, maar wist nog niet goed wat ik er mee kon. In deze rabarber-kruimelcake stoppen dus! Supersmeuïg, lekker zoet en af en toe een verrassend zuurtje. Een rabarber-kruimelcake die verschillende smaken en texturen heeft, ik houd er van!

 

Rabarber-kruimelcake
Laten we de keuken in gaan!

Wat heb je nodig?

Een springvorm van 18 cm en een vel vochtig bakpapier.

Voor de cake:

  • 3 stengels rabarber (ongeveer 200 gram), in dunne plakjes
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 gram amandelyoghurt (gewone of Griekse yoghurt doen het ook prima)
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 150 gram gesmolten roomboter

Voor de kruimelkorst:

  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram grof gehakte amandelen
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 gram boter, gesmolten

Wat ga je doen?

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met een vochtig vel bakpapier.
  2. Houd wat rabarberplakjes apart en meng de rest met het zelfrijzend bakmeel en suiker.
  3. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe voor de cake. Roer goed door elkaar, zodat het een mooi dik cakebeslag is. Stort dit beslag in de springvorm en verdeel de apart gehouden rabarber er overheen.
  4. Meng nu de ingrediënten voor de kruimelkorst met elkaar en verdeel deze over de rabarbercake.
  5. Nu mag deze rabarber-kruimelcake een uurtje de oven in. Check even met een satéprikker of de cake gaar is. Deze is gaar als de satéprikker er weer mooi droog uitkomt. Laat de rabarber-kruimelcake na het ovenavontuur minimaal een kwartiertje uitblazen voordat je de springvorm verwijderd.
  6. Je kunt eventueel de cake bestrooien met poedersuiker.

Deze cake is lauwwarm verrukkelijk bij een kopje thee, maar met een bolletje slagroomijs als dessert is een afgekoelde punt ook heel fijn te noemen!

Rabarber-kruimelcake

 

Ga jij nou deze rabarber-kruimelcake maken, dan ben ik heel benieuwd wat je er van vindt! Laat het me weten hieronder of op de Facebookpagina of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *