Rabarbercake met een twist

Rabarbercake

Rabarbercake met een cheesecakelaag stond nog niet in het repertoire van Esther’s Keuken. Het leek me een leuke twist op de gewone cake, dus ging ik aan de slag!

De inspiratie hiervoor kreeg ik van Ellis, die ik volg op Insta. Zij postte een foto met als bijschrift dat ze niet wist of ze zin had in een cake maken of een cheesecake en dat ze dus maar een combinatie heeft gemaakt. Dat leek mij briljant! Ik heb er deze rabarbercake met een twist van gemaakt. Een beetje bijzonder is deze variant wel. Het testpanel was verdeeld over de smaak, maar het merendeel vond het wel lekker. Het zal er ook mee te maken hebben of je überhaupt in team rabarber zit denk ik.

Wist jij trouwens dat het rabarberseizoen van april tot en met juli loopt? Nog mooi even tijd om lekkere gerechten te maken dacht ik zo! Wat dacht je van Rabarber-frambozentaart of Blondies met witte chocolade en rabarber?

Wat heb je nodig voor deze rarbarbercake met een twist?

Voor de cake

  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 100 gr kokosolie
  • 2 eieren
  • 100 gr speltmeel
  • 1 tl baking soda

Voor de cheesecakelaag

  • 200 g roomkaas
  • 2 eieren
  • 25 g agavesiroop

Voor de rabarbercompote

  • 300 g rabarber in dunne plakjes
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 50 ml water
  • 1 tl kaneel

Hoe maak je deze rabarbercake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleine springvorm in.
  2. Meng de kokosbloesemsuiker, kokosolie, 2 eieren, speltmeel en baking soda goed door elkaar heen met een mixer en stort dit in de springvorm. Dit is de eerste laag.
  3. Vervolgens mix je de roomkaas, 2 eieren en agavesiroop door elkaar heen en stort je dit bovenop het cakebeslag.
  4. Kook nu rabarber in een pannetje met water, kokosbloesemsuiker en kaneel in tot een dikke compote. Deze mag bovenop de cheesecakelaag.
  5. Vervolgens mag de rabarbercake 35 minuten op 180 graden in de oven. Na deze 35 minuten verhoog je de temperatuur naar 200 graden en mag de rabarbercake nog een kwartiertje.
  6. Let op: kleurt je cake te snel, dek deze dan af met een velletje aluminiumfolie. De rabarbercake gaart dan wel verder, maar kleurt niet meer.

 

Over Esther 168 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.