Recepten

De feestdagen staan weer voor de deur, dit betekent dat het weer tijd is voor stol. Dit keer maakte ik ...
Verder Lezen
Andijvie eten we eigenlijk voornamelijk in een stamppot rauwe andijvie. De ene keer met uitgebakken spekjes en geraspte kaas (lekker ...
Verder Lezen
Bij etentjes maak ik graag een appel-cranberry plaattaart. De basis voor dit recept heb ik jaren geleden eens van de ...
Verder Lezen
Asperges, ik ben er echt dol op! Maar eigenlijk eet ik ze veel te weinig en asperges klaarmaken doe ik ...
Verder Lezen
Het zal inmiddels geen geheim zijn dat we in Esther's Keuken dol zijn op quiches en hartige taarten. Een auberginequiche ...
Verder Lezen
Nu ben ik al geen held in het opvolgen van recepten zoals ze uitgeschreven zijn. Op de site van Albert Heijn ...
Verder Lezen
Soms kan ik niet tegen de bananen op de schaal op eten, terwijl dit echt een van mijn favoriete fruit ...
Verder Lezen
In de tweede helft van 2017 hebben lief een poging gedaan om 30 dagen volledig vegetarisch te eten. Op zich ...
Verder Lezen
Op een zomerse dag wil ik niet zoveel tijd verspillen in de keuken. Het liefst ben ik dan de hele ...
Verder Lezen
Vorige week schreef ik al dat ik dol  ben op bietjes. Toen stond de Bietjessoep met geitenkaas op het menu. Wist ...
Verder Lezen
Bietjes, ook wel krootjes genoemd, ik ben er dol op! Gewoon gekookt en daarna aangebakken met een uitje bij de ...
Verder Lezen
Een poosje geleden kwam bij Mariëtte op haar instagramaccount een superlekkere plaatcake met blauwe bessen voorbij. Hoppa meteen foto opgeslagen, want ...
Verder Lezen
Inmiddels staan er al aardig wat Hartige taarten en quiches op de website. Ook al een variant met bloemkool, namelijk de ...
Verder Lezen
Sinds een poosje bestel ik regelmatig mijn boodschappen online via Picnic. Picnic opereert nog niet landelijk, maar gelukkig wel in ...
Verder Lezen
Het voordeel van quiches (en fritatta's ook trouwens) is dat je er bijna alles in kunt mikken wat je nog ...
Verder Lezen
Bij het doorlezen van de laatste "Hallo" van de Jumbo zag ik een onwijs lekkere brownie met vijgen en fudge. Fudge ...
Verder Lezen
Verse cranberries Niets is beter dan verse cranberries, zodra ze in de winkel liggen maak ik standaard bij etentjes mijn ...
Verder Lezen
Chicory, the American way, oftewel witlof op de Amerikaanse manier. Ken je die filmpjes van Tasty? Er wordt in een filmpje ...
Verder Lezen
Op onze de fruitschaal liggen bijna altijd bananen. De rest van het fruit wil nog wel eens verschillen, maar hier ...
Verder Lezen
In de wintermaanden heb ik 's avonds stiekem toch wat meer behoefte aan wat lekkers bij de koffie. In het ...
Verder Lezen
Ook in juni organiseert Mandy weer een Swiepswoepswap challenge. Net als in april word je toegewezen aan een collega foodblogger en ...
Verder Lezen
Ieder jaar rond kerst bestellen we een kilo warmgerookte zalm. Het allerlekkerste als je deze warmgerookte zalm direct gebruikt. Natuurlijk ...
Verder Lezen
Soms kom je echte pareltjes tegen! Deze couscous kwam ik tegen in een kookboekje dat ik vond in de LIDL. En ...
Verder Lezen
Cranberry muffins zijn een logisch vervolg op de Cake met verse cranberries die ik eind december maakte voor mijn collega's ...
Verder Lezen
Twee jaar geleden waren lief en ik voor een heerlijke drie weken in Thailand. Onze 2e verre reis naar het ...
Verder Lezen
Maanden geleden liep ik door een Arabische supermarkt en dan loop ik langs schappen met ingrediënten waar ik nog nooit ...
Verder Lezen
Het is al eventjes geleden dat ik deze Ferrero Rocher taart maakte, dat zal januari zijn geweest. Als ik er ...
Verder Lezen
Een nieuwe week: nieuwe ronde met nieuwe kansen! Poging ontelbaar om weer wat gezonder te eten en wat kilootjes kwijt ...
Verder Lezen
Een tijdje geleden hadden lief en ik het plan om iedere week uit een ander kookboek te koken. Leuk idee, ...
Verder Lezen
Claudia van Food from ClaudNine bedenkt maandelijks de leukste challenges. Van het maken van je eigen zuurdesembrood (inclusief starter) tot aan ...
Verder Lezen
Als fervent sushi liefhebber eten we regelmatig bij Sushi Today. Wat heeft dat nou weer met 'gezonde leeuwen' te maken, ik ...
Verder Lezen
Manlief appt net of ik wat snickers, lions etc mee kan nemen van het winkelcentrum. Uhm... waar komt die craving ...
Verder Lezen
Herfst is een tijd voor comfort food De dagen worden korter, steeds vaker is het buiten een natte bende en ...
Verder Lezen
Green juice Begin 2018 ontdekte ik Green Juice. Een pot met groen poeder met 26 (inmiddels 29) ingrediënten. Zoals Super ...
Verder Lezen
Azië staat bekend om haar streetfood, spotgoedkoop en een ervaring die tijdens een backpacktrip niet mag ontbreken! Ook wij hebben ...
Verder Lezen
Harde broodjes In het weekend houd ik er van om wat uitgebreider te ontbijten. Meestal laat ik bij mijn boodschappen ...
Verder Lezen
Het lijkt er een beetje op dat ik in mijn hartige taarten periode zit. Vandaag heb ik namelijk een recept ...
Verder Lezen
In 2015 ontwikkelde ik deze havermoutquiche met sperziebonen en rivierkreeftjes. Aanleiding voor deze havermoutquiche was de maandelijkse rubriek Wat eten ...
Verder Lezen
Sinds een poosje gebruik ik de shakes van Shakeplus voor het ontbijt en af toe lunch. Lekker makkelijk, want ik ...
Verder Lezen
Zoals ik gisteren al schreef in mijn blog over de Saltimbocca, doe ik (deels) mee aan de Italiaanse #14daagsefoodfotochallenge. Voor vandaag ...
Verder Lezen
Jamies kip is een receptje dat in 2013 in Jamie Magazine stond. Aanvankelijk was het bedoeld als een gerecht voor ...
Verder Lezen
Kerriespruitjes Kerriespruitjes ken ik via een inmiddels oud collegaatje van mij. En dit gerecht maak ik inmiddels al jaren! Het ...
Verder Lezen
Zoals ik al wel eens eerder schreef, heeft mijn buurvrouw een moestuin. Dus regelmatig krijg ik wat groente toegestopt vers ...
Verder Lezen
Kippendijfilet en witlof zijn de hoofdingrediënten van mijn bijdrage aan de 3e #swiepswoepswap van 2019. Misschien kun je je nog ...
Verder Lezen
Deze kipstoof is geïnspireerd op het recept van Familie over de Kook. Zij deelden hun versie via Instagram en ik had ...
Verder Lezen
Als er iets nieuws ligt bij de supermarkt, wil ik dat nog wel eens proberen. Zo zag ik een poosje ...
Verder Lezen
Kwarktaart met een "Twix" Kwarktaart, wie houdt er niet van (oké niet allemaal tegelijk graag :-)). Het leek me leuk ...
Verder Lezen
Mango is het fruit dat - samen met ananas - bijna een instant zomergevoel bij mij oproept. Vooral manlief is ...
Verder Lezen
Mango is het lievelingsfruit van manlief. Dus toen hij vroeg of ik een taartje voor zijn verjaardag wilde maken, wist ...
Verder Lezen
Mijn ochtenden starten met koffie! En voor de koffie aan mijn lijf geen polonaise. Zelfs de poezels hebben in de ...
Verder Lezen
Een poosje geleden liep ik met lief en bonuszoon door de Action en ik geloof dat de mannen snaaizin hadden, want ...
Verder Lezen
Na het persen van winterwortels voor een sapje, bijvoorbeeld voor de detox juice, heb ik een hoop pulp van wortel ...
Verder Lezen
Orecchiette Orecchiette is een pastasoort waar ik tot voor kort nooit van had gehoord. Tot het moment dat Pauline van ...
Verder Lezen
Bonusdochter werd een paar weken geleden 15 en dat werd uiteraard gevierd. Toen ik haar vroeg welke taart ze graag ...
Verder Lezen
Laatst aten we Lodeh bij onze buurvrouw. Een heerlijk vegetarisch Indonesisch recept (misschien ontfutsel ik haar het recept nog wel ...
Verder Lezen
Ottolenghi, wie? Het volgen van trends in het kook- en bakwereldje doe ik net zo goed als ik de trends ...
Verder Lezen
Aankomend weekend is het weer Pasen en je wordt op Social media alweer overspoeld met ideeën om op de paastafel ...
Verder Lezen
Pastasalade Met name in de zomer ben ik dol op salades. Een pastasalade stond nog niet in mijn repertoire, dus ...
Verder Lezen
Een paar weken geleden at mijn schoonvader mee en hij begon blij te glunderen toen ik hem deze peulvruchten- en ...
Verder Lezen
Heb je dat ook wel eens dat je je koelkast vol hebt liggen omdat je een eetplanning hebt gemaakt en ...
Verder Lezen
Bij pizza denk je vaak aan tomatensaus en heel veel kaas. Niet perse aan een pizza waar de groene groentes ...
Verder Lezen
In een eerder blog schreef ik al eens dat ik een fan van Green Juice van Superfoodies ben. Hier maakte ...
Verder Lezen
Deze pompoencrunchtaart heb ik de vorige herfst gemaakt. Ik werd geïnspireerd door een recept van Simone. Vorig jaar heb ik het ...
Verder Lezen
Een jaar of twee geleden heb ik een detoxweek gedaan volgens het programma van The Green Happiness. Op de eerste dag ...
Verder Lezen
Halloumi is een Cypriotische geitenkaas, die ik voor het eerst ook heb gegeten toen ik op vakantie was op Cyprus ...
Verder Lezen
Wie mij al eventjes volgt op (bijvoorbeeld) Instagram, weet dat ik dol ben op biet en quiches en hartige taarten ...
Verder Lezen
Rabarber cheesecake Mijn buurvrouw heeft een volkstuin en zo nu en dan schuift ze me wat heerlijke verse groente of ...
Verder Lezen
Rabarber-aardbeiencrumble is zo makkelijk om te maken en bijzonder lekker. Tenminste als je in team rabarber zit. De standaard reactie ...
Verder Lezen
Zoals je misschien gemerkt hebt is het wat stiller in Esther's Keuken. Dit heeft er onder meer mee te maken ...
Verder Lezen
Er staan inmiddels meerdere recepten met rabarber op de site: Rabarber Cheesecake, Rabarber-frambozentaart of Rabarber-aardbeiencrumble. Dus ik zit overduidelijk in ...
Verder Lezen
Team rabarber Volgens mij houd je van rabarber of haat je het en is er geen middenweg. Zelf zit ik ...
Verder Lezen
Sinds kort heb ik de ricotta ontdekt. Zo gebruik ik het graag als basis voor een lekkere pastasaus, maar voor ...
Verder Lezen
Daar gingen we dan. 30 Dagen vegetarisch eten. Een idee van manlief, hoewel we eigenlijk al regelmatig vegetarisch eten. Voor ...
Verder Lezen
Rode-koolburgers Een poosje geleden zag ik bij Mandy, van Mandy and More, heerlijke rode-koolburgers voorbij komen. Klik op "Mandy" en je ...
Verder Lezen
In het begin van onze 30 dagen vegetarisch eten challenge stond de Rucola venkel stamp met paddenstoelenhachee op het menu ...
Verder Lezen
Bianca van Stylishbeeld organiseert vanaf vandaag een Italiaanse #14daagsefoodfotochallenge. Tijdens de vorige editie zag ik al allemaal hele mooie foodfoto's voorbij ...
Verder Lezen
Wokgerechten staan er om bekend dat ze snel, gezond en lekker zijn. Zo ook deze Noodles met paksoi, peultjes en ...
Verder Lezen
Door de week moet het allemaal snel en easy. Niet teveel gedoe, wel heel lekker en vooral snel op tafel ...
Verder Lezen
Vroeger thuis aten we vaak macaroni met rode saus uit een pakje. Daar ging dan gehakt door en in een ...
Verder Lezen
Spaghetti Vongole is denk ik by far een van mijn favoriete pastagerechten. Het doet me denken aan een heerlijke vakantie ...
Verder Lezen
Een van de allereerste recepten die ik heb gedeeld op 'Wat eten we vandaag met Esther' is de spelttaart met ...
Verder Lezen
Er zijn dagen dat ik (te) laat lunch. En soms maak ik voor mezelf een super lekker broodje met bijvoorbeeld ...
Verder Lezen
Stationskefta met ei en tomaat is een typische snack die wordt verkocht op bus- en treinstations in Noord-Afrika en het ...
Verder Lezen
Sinds een aantal jaren ben ik dol op worteltaart. Ik maak regelmatig de worteltjestaart, afgetopt met chocolade. Maar echt een ...
Verder Lezen
Super smeuïge Brownies Wie is er niet dol op super smeuïge brownies? Volgens mij ben ik nog niemand tegengekomen die ...
Verder Lezen
Deze supersnelle pasta stond al regelmatig op tafel, voordat ik lief leerde kennen ruim 12 jaar geleden. Toen was het ...
Verder Lezen
Swiepswoepswap, wat is dat? Collega foodblogger Mandy, van Mandy and More heeft een Swiepswoepswap challenge in het leven geroepen. Dit betekent ...
Verder Lezen
Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien, dat ben ik.. En wie jarig is trakteert! ...
Verder Lezen
Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto stond in de 30 dagen vegetarisch challenge ook op het menu. Nu maak ik al regelmatig pasta ...
Verder Lezen
Op vrijdagavond eet bonuszoon mee. Het is dan wel een beetje de uitdaging om iets te koken wat hij lekker ...
Verder Lezen
Regelmatig zie ik op mijn Insta tijdlijn de meest spectaculaire baksels voorbij komen. Zo zag ik bijvoorbeeld een heerlijke brownie met ...
Verder Lezen
Zoals ik al schreef in mijn blog over de Stationskefta, heb ik mijzelf voorgenomen om op regelmatige basis uit mijn verzameling ...
Verder Lezen
Na een periode minder gezond eten snakt mijn lichaam echt naar groente, fruit en vezels. Meestal heb ik dan een ...
Verder Lezen
In de eerste week van de 30 dagen vegetarisch challenge staat de Toad in the hole op het menu. Van ...
Verder Lezen
Koning winter houdt aan .. dikke truien, sjaals, mutsen en handschoenen... Alles om maar een beetje warm te blijven. En ...
Verder Lezen
In de zomer van 2015 werd ik benaderd voor een maandelijkse receptenrubriek voor het radioprogramma Hotel Christoffel. Dit werd uitgezonden ...
Verder Lezen
Onlangs schreef ik op social media al dat de koers die Esther's Keuken gaat varen steeds duidelijker voor mij wordt ...
Verder Lezen
De meivakantie is in sommige delen van het land alweer afgelopen en zo ook voor mij. Vandaag ga ik weer ...
Verder Lezen
Bij een verjaardag hoort taart, worteltjestaart! En wat voor eentje! Vertel je gasten dat dit een chocolade-notentaart is en ze ...
Verder Lezen
Met rabarber kun je echt een hoop lekkere dingen maken. Als bijgerecht bij de warme maaltijd, zoals compote maar zeker ...
Verder Lezen
Zalmfilet in een makkelijke ovenschotel, what's not to like? Met een beetje voorbereiding laat je de oven het werk doen ...
Verder Lezen
Soms heb ik echt een gigantische brainfog. Gewoon 0,0 inspiratie om een mooi verhaal te vertellen of een recept te ...
Verder Lezen
De Allerhande app van Appie is echt super voor je inspiratie! Zo ben ik ook op deze zuurkoolstamppot gekomen met ...
Verder Lezen