Risotto met bleekselderij en tuinerwtjes

risotto met bleekselderij

Deze risotto met bleekselderij en tuinerwtjes maakte ik alweer heel wat jaartjes geleden en verdiende het dubbel en dwars om weer in de herkansing te gaan.

Risotto is een gerecht dat ik eigenlijk niet zo heel erg vaak maak. Dit omdat je echt met liefde en aandacht in de pan moet blijven roeren. En geef toe, daar heb je gewoon niet altijd de tijd of energie voor. Nu we door de 2e lockdown allemaal weer mogen vertragen is het misschien juist goed om met liefde en aandacht te koken. Hoog tijd dus om deze risotto met bleekselderij en tuinerwtjes weer eens op tafel te zetten!

Op de website zijn trouwens nog twee andere risotto gerechten te vinden, waaronder hét populairste recept van Esther’s Keuken: Risotto met witlof, champignons en geitenkaas.

Deze variant is met bleekselderij & tuinerwtjes.

Wat heb je nodig voor de risotto met bleekselderij voor 2 personen?

  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr gesnipperde rode ui
  • 3 stengels bleekselderij (fijngesneden)
  • 150 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 gram tuinerwtjes (diepvries)
  • 1 handje fijngesneden munt
  • 60 gram geraspte pittige geitenkaas (vegetarisch stremsel)
  • peper naar smaak.

Hoe maak je het?

  1. Allereerst verhit je de olijfolie in de pan en fruit je de rode ui en bleekselderij aan voor een paar minuten. Let er op dat dit niet aanbrandt, dus blijven roeren.
  2. Voeg vervolgens de risottorijst toe en roer goed door. Na een minuutje wordt de risottorijst wat glazig en dan kun je deze afblussen met de droge witte wijn.
  3. Als de witte wijn geabsorbeerd is door de risottorijst voeg je een scheutje groentebouillon toe. Roer voorzichtig door en voeg als de rijst de bouillon heeft opgenomen weer een scheutje bouillon toe. Blijf dit herhalen net zolang tot de bouillon op is.
  4. Na ongeveer 10 minuten voeg je de tuinerwtjes toe en roer je deze door de risotto.
  5. De risotto heeft een minuut of 20 nodig om volledig te garen. Kom je bouillon te kort, gebruik dan nog een scheutje gekookt water.
  6. Proef of de risotto gaar is en als dat zo is breng je deze op smaak met fijngesneden munt en versgemalen peper. Roer daarna 30 gram pittige geitenkaas door de risotto en zet het vuur uit. Laat nog een paar minuten staan met de deksel op de pan om de smaken goed in te laten trekken.
  7. Serveer met de overige geitenkaas en een blaadje munt.

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.