Rollade van everzwijn met Magor en cranberries

Rollade van everzwijn

Voor een feestelijk dinertje mag je best even uitpakken, dus wat dacht je van een rollade van everzwijn? Gevuld met Magor, stukjes peer en cranberries en omwikkeld met spek is een absoluut feestje in je mond!

De combinatie van Magor (Mascarpone & Gorgonzola), peer en cranberries is een absolute winner! Het barderen van de rollade van everzwijn met spek zorgt ervoor dat het vlees lekker sappig blijft. Barderen is een techniek die afkomstig is uit de Franse keuken. Je pakt het vlees in, bijvoorbeeld met spek, alvorens het gegaard wordt. Het is wel even een gedoetje om je rollade in te pakken in spek, althans ik vond ‘t best even puzzelen zo de eerste keer. Maar ook hier zal gelden oefening baart kunst.

Nu ben ik niet van het proefkoken van diners, ik vertrouw op mijn eigen kunnen en dat de smaken goed bij elkaar passen. En ik laat me ook vaak genoeg inspireren door de medefoodies. Zo ook dit recept. Het origineel is van Libelle Lekker en ik heb wat aangepast. Je weet dan eigenlijk al dat de smaakcombinatie goed is. Oké door zo’n eerste keer het spek er om binden ziet het er niet zo mooi strak uit als zou mogen, maar ik vind het een hele dikke prima!

Cranberries gebruik ik trouwens sowieso graag! Meestal in baksels zoals de Appel-cranberry plaattaart of  Cranberry muffin. In hartige gerechten is dit voor het eerst en dat is goed bevallen!

Wat heb je nodig voor de rollade van everzwijn met Magor en cranberries?

  • 1 everzwijn schouder rollade  (ontdooid)
  • 250 g ontbijtspek in plakjes
  • 180 g Magor
  • 2 handjes verse cranberries
  • 1 peer in blokjes gesneden
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • peper
  • 30 g roomboter

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Knip de touwtjes los van de everzwijn schouder rollade en dep droog met een velletje keukenrol. Vouw de rollade open.
  2. Maak vervolgens een mengsel van de blokjes peer, Magor (een gelaagde kaas van gorgonzola en mascarpone), cranberries en rozemarijn. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Verdeel dan de vulling over de rollade en rol weer dicht. Bekleed nu de everzwijn schouder rollade dakpansgewijs met de plakjes ontbijtspek (dit is even een klusje).
  4. Leg in een ovenschaal met een flinke klont roomboter en laat de oven 40 minuten haar werk doen. Besprenkel de rollade regelmatig met het bakvocht.

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.