


In het begin van onze 30 dagen vegetarisch eten challenge stond de Rucola venkel stamp met paddenstoelenhachee op het menu. Inspiratie hiervoor kreeg ik door het recept dat in Kook ook Vegetarisch staat, namelijk: Rucola-venkel stamp met shiitakehachee. In mijn variant heb ik de verhoudingen aangepast en er een paddenstoelenhachee van gemaakt in plaats van de shiitakes.
In de maand november van 2017 besloten manlief en ik om eens 30 dagen volledig vegetarisch te eten. Nu aten en eten we sowieso al regelmatig vegetarisch, dus dit leek ons niet zo’n moeilijke uitdaging. Dáár zijn we wel een beetje van terug gekomen, maar feit is wel dat we deze 30 dagen heel erg gevarieerd hebben gegeten en dat de vegetarische keuken echt niet saai is. Dat blijkt ook maar weer uit deze rucola venkel stamp met paddenstolenhachee!
Lekker veel groentes
Doordat ik de verhoudingen heb aangepast, zitten er lekker veel groentes in deze stamppot en dat maakt het weer extra gezond.
Het recept voor rucola venkel stamp met paddenstoelenhachee voor 2 personen:
- 500 gr kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
- zout en peper (naar smaak)
- 1 venkel
- olijfolie
- 2 rode uien (in ringen gesneden)
- 250 gr kastanjechampignons (in plakjes gesneden)
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el sojasaus
- tijm
- 200 ml amandelmelk
- 75 gr rucola
- Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
- Maak de venkel schoon en snijd deze (eventueel met een keukenmachine) in dunne plakjes. Strooi wat zout over de venkelplakjes en laat dit even staan voor een kwartiertje.
- Verhit wat olijfolie en roerbak de ui voor een minuut of 3. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en wok deze 3 minuten mee. Voeg vervolgens de balsamicoazijn, sojasaus en tijm toe en schenk er ongeveer 100 ml water bij. Laat dit 10 minuten sudderen.
- Giet de aardappelen af en stamp deze met de amandelmelk en een scheut olijfolie fijn. Er ontstaat zo een smeuïge puree.
- Schep de venkel en rucola er voorzichtig doorheen. Warm de stamppot nog even goed door tot de rucola begint te slinken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot in kommen en top deze af met de paddenstoelenhachee.



Zin in iets anders?
Heb je nou zin in een ander vegetarisch gerecht? Couscous met avocado en kerriecrème kan ik van harte aanbevelen! De keuze is reuze en jij bent de chef! Eet smakelijk in ieder geval!
Echt een aanrader ? Super van genoten !!!
Dank je wel! Fijn om te horen! ?