Saltimbocca met kip á la Esther

Saltimbocca á la Esther

Bianca van Stylishbeeld organiseert vanaf vandaag een Italiaanse #14daagsefoodfotochallenge. Tijdens de vorige editie zag ik al allemaal hele mooie foodfoto’s voorbij komen. Het leek mij een mooie uitdaging om met deze editie mee te doen. Ik leer er erg veel van v.w.b. fotografie en styling en het leuke van deze 14 daagse is, dat er gerechten tussen staan waar ik echt nog nooit van gehoord heb. De bedoeling was om alles te maken. De gerechten stonden ook ingepland, maar toen werd het HEET in Nederland. Met die hitte gebeurt er weinig in mijn keuken, behalve uitblazen voor een open koelkast. Dus in het kader van energiemanagement maak ik op dit moment niet alles, dat doen we later dit jaar. Omdat het kan. Een paar gerechten maak ik nu wel en dat betekent dan ook dat er misschien wat vaker content online komt of in een ander ritme dan je gewend bent. Ik vind het leuk om de gerechten die ik heb gemaakt voor deze challenge, online te laten komen op de dag van de challenge. Voor vandaag, 1 juli, is de challenge: Saltimbocca.

Saltimwat?

Nooit van gehoord, maar lang leve Google. Zo leerde ik dus dat het kalfsoester is met Prosciutto di Parma (Parmaham dus) en salie. Vol goede moed ging ik mijn boodschappen bestellen bij Picnic, de online supermarkt. Ik vind online boodschappen doen momenteel erg prettig. Het is prikkelarm, kan op het moment dat het mij uitkomt en ik hoef manlief niet lastig te vallen met een boodschappenlijst waarbij ik de mis niets route ook uit moet tekenen, haha. Sorry lief.  En soms komt het voor dat wat ik nodig heb, niet voorhanden is. Zoals het kalfsvlees. Gelukkig heb je ook een variant met kip, dus dat was makkelijk.

Toen ik uiteindelijk in de keuken stond met al m’n ingrediënten kwam ik er achter dat ik toch een belangrijk ingrediënt vergeten was. De salie! Kon ik evengoed nog naar de supermarkt. Dat betekende wel dat de energie uitgegeven was voor die dag en de Saltimbocca ‘m niet meer werd die dag.

Saltimbocca á la Esther

Het is niets nieuws denk ik, als ik zeg dat ik en recepten letterlijk uitvoeren niet zo’n goede combinatie is. Deze Saltimbocca krijgt dan ook een Esthersausje. Nu het mooie weer er opeens aan kwam, heb ik het op de BBQ bereid. En in plaats van inkoken in witte wijn of marsala heb ik er een saliepesto bij gemaakt als finishing touch. Word je al nieuwsgierig? Laten we aan de slag gaan!Saltimbocca á la Esther

Wat heb je nodig voor 4 stuks?

 • 4 stukken kippendijfilet van ongeveer 100 gram per stuk
 • 80 gram Prosciutto di Parma
 • 8 blaadjes salie

Voor de pesto:

 • handje salieblaadjes (8 gram ongeveer)
 • 1 teen knoflook
 • 50 gram amandelen, ongezouten en ongebrand
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • 100 ml olijfolie
 • scheutje citroensap
 • zout en peper naar smaak

Wat ga je doen?

 1. Slinger de BBQ aan! Dit besteed ik graag uit aan manlief. Wij hebben een gas BBQ, dus die is gelijk ready for action. Bij een kooltjes BBQ kost dat wat meer tijd. Dus zorg er voor dat deze alvast aangeslingerd wordt.
 2. Maak vervolgens de pesto door de ingrediënten in de blender of keukenmachine te doen en deze te pulseren tot een pestosaus. Wat je straks over houd kun je prima invriezen voor later gebruik.
 3. Nu is het tijd om je agressie een beetje kwijt te raken. Leg de kippendijfilet op een snijplank. Dek af met huishoudfolie en sla plat met de onderkant van een steelpan. Je kunt natuurlijk ook een deegroller gebruiken. Het idee is dat de filet ongeveer een halve cm dik is. Verwijder het huishoudfolie en daarna leg je er een plak Prosciutto op de platgeslagen kippendijfilet en 2 blaadjes salie. Dit is uiteraard per stukje kippendijfilet. Als je dat lekker vindt, kun je natuurlijk de kip nog even voorkruiden met zout en peper, maar de Prosciutto en salie geeft genoeg smaak af. Rol het geheel nu op, zodat de salie en de Prosciutto aan de binnen kant is. Maak eventueel vast met een stukje keukentouw.
 4. Tijd om te bbqen. Smeer het rooster in met wat olijfolie en grill de Saltimbocca zo’n 5 minuten per kant. Serveer met wat pesto er overheen.

 

Ga jij deze Saltimbocca á la Esther maken? Dan ben ik heel benieuwd wat je er van vindt! Laat het me weten hieronder of op de Facebookpagina of Instagram.

Saltimbocca á la Esther
Saltimbocca á la Esther

 

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.