Simpele bieten quiche

simpele bieten quiche

Deze simpele bieten quiche is vegetarisch, kleurrijk, lekker en super eenvoudig!

Help, mijn man heeft een verslaving! Zo heb ik je aandacht? 😉 Mooi! Manlief heeft zich een poosje terug geregistreerd bij de app van Too Good to go. Te pas en te onpas komt hij heel trots weer thuis met een tasje van een of andere winkel. Vorige week was het feest en toen kwam hij met 2 volle tassen groente thuis van twee verschillende leveranciers.. Daar zaten onder andere heel erg veel bieten in! Deze bieten eten we graag in Esther’s keuken. Dit keer maakte ik er een super simpele bieten quiche van!

Wist je dat bieten heel veel gezonde stofjes bevatten? Zoals magnesium (fijn voor je spieren), maar ook foliumzuur en kalium. Het regelmatig eten van bieten zou diverse gezondheidsvoordelen hebben, maar daarnaast is het ook een veelzijdige groente! Koken, grillen, bakken, juicen verzin het maar. Allemaal lekker! Zelf maakte ik al eens een Bietjessoep met geitenkaas en een Beet Wellington. Mocht je meer inspiratie willen, dan adviseer ik je om de zoekfunctie op de site te gebruiken en te zoeken op “biet”. Van pasta tot taarten en van alles er tussen in! Zit vast wat voor je bij!

Goed vandaag maak ik dus een simpele bieten quiche met gele, rode en chiogga biet. Op deze manier wordt het een kleurrijk geheel en het oog wil natuurlijk ook wat!

Wat heb je nodig voor deze eenvoudige bieten quiche?

  • ± 600 gram bieten (geel, chiogga en rood of als je alleen rode biet kunt krijgen rood)
  • 1 rol quiche- en hartige taartendeeg
  • 250 gr gesnipperde ui
  • 3 eieren
  • 200 ml haver fraiche (of crème fraiche)
  • 75 gr schapenkaas (of feta) (let er op dat deze vegetarisch is, anders is je gerecht niet vegetarisch)
  • 1 handje verse tijm, fijngehakt
  • flink wat zwarte peper
  • 1 el olijfolie

simpele bieten quiche

Hoe maak je deze quiche?

  1. Allereerst schil je de bieten en snijd je deze in dunne plakken. Blancheer deze vervolgens kort (3-5 minuten in koken) en laat vervolgens goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig en licht gekleurd is. Zet weg.
  3. Kluts de eieren met de haver fraiche en breng op smaak met flink wat peper!
  4. Nu bekleed je een quichevorm met het deeg en stort je het eimengsel in het deeg. Top af met de gefruite ui.
  5. Daarna leg je de plakjes biet er overheen en druk je dit lichtjes aan. Verbrokkel de schapenkaas er overheen en als laatste wat verse tijm.
  6. Deze bieten quiche mag nu de oven in voor 30 tot 40 minuten.

simpele bieten quiche

Lekker met een groene salade! Eet lekker!

Over Esther 175 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.