Snel & Easy Noodles met paksoi, peultjes en vegan ‘kip’stukjes
Hoofdmaaltijd,  Recepten,  Vegan,  Vegetarisch

Snel & Easy: Noodles met paksoi, peultjes en vegan ‘kip’stukjes

Wokgerechten staan er om bekend dat ze snel, gezond en lekker zijn. Zo ook deze Noodles met paksoi, peultjes en vegan ‘kip’ stukjes. Makkelijk en supersnel op tafel. Houd jij tijd over voor andere leuke dingen!

Onlangs was het weer zover: van de uitvoering van de menuplanning was weer weinig terecht gekomen. Gevolg: een koelkast met ingrediënten die niet gebruikt waren. Weggooien is zonde, dus heb ik dit heerlijke wok gerecht bedacht dat snel op tafel staat.

Snel & Easy

Noodles hebben geen lange bereidingstijd, je kunt ze zelfs al vers kopen bij de Toko. Dat heeft ondergetekende dus gedaan. Dat scheelt ook weer in de tijd, want op die manier heb je binnen 10 minuten het eten op tafel staan. Super snel & easy dus.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 250 gram verse udon noodles*
  • 1 paksoi (fijngesneden)
  • 200 gram peultjes
  • 1 (gesnipperde) ui
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 2 cm gember (fijngesneden)
  • chilipepertje (naar smaak)
  • 250 gram vegan ‘kipstukjes’ **
  • sojasaus (naar smaak)

*(gebruik je geen verse noodles, halveer de hoeveelheid en volg de aanwijzingen op de verpakking)

**(of gewone kipfilet in blokjes, maar dan is het gerecht niet meer vegan/vegetarisch)

Wat ga je doen?

Alles is al voorgesneden cq voorbereid, dus we gaan direct aan de slag!

  • Verhit een eetlepel olijfolie in de wok en fruit de ui, knoflook en gember aan. Als je van pittig houdt, fruit je de chilipeper mee.
  • Vervolgens voeg je de peultjes toe en wok je deze 2 minuutjes mee. Voeg daarna paksoi toe en als deze geslonken is wok je de udon noodles en de sojasaus mee. Warm nog even goed door en serveer direct.

Eet smakelijk!

Snel & Easy Noodles met paksoi, peultjes en vegan ‘kip’stukjes

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: