Soep van geroosterde tomaten

Soep van geroosterde tomaten

When nothing goes as planned, change the plan! En zo is deze soep van geroosterde tomaten ontstaan.

Over het algemeen maak ik een planning van wat er op het menu komt te staan. Meestal houd ik me daar dan keurig aan en soms fietst het leven er tussendoor. En dan ben je even niet in staat om de planning te volgen. Dat gebeurt mij nog wel eens en zo leverde een rondje door de koelkast mij de inspiratie op voor deze soep met geroosterde tomaten. De tomaten waren niet heel knap meer, dus serveren in een salade ofzo zag ik niet meer gebeuren. Aan weggooien doen we niet, althans ik probeer mijn leven te beteren en zo min mogelijk weg te gooien. Het is een leerproces..

Deze soep bevat buiten de geroosterde tomaten ook nog een restje bleekselderij dat ik vond in de koelkast en een restje gegrilde paprika uit de vriezer. Zo komt de voorraad toch nog op en daar houden we van in Esther’s Keuken. Wist je trouwens dat er nog een recept voor tomatensoep op de site staat? En wel de Verse stevige tomatensoep. Lekker, net even anders!

Sowieso is soep dé per-fec-te manier om van je restjes groente af te komen. De basis is meestal uitje + knoflook en blokje bouillon en litertje water. En de variatiemogelijkheden zijn werkelijk ein-de-loos! Ik houd van dit soort soepen. Voorheen gruwelde ik van soep en dan heb ik het echt over de soep uit blik of pakjes en met kilo’s vermicelli. Tot ik ooit eens bij iemand verse groentesoep at. Gewoon uitje, knoflook, bouillon en groente. That’s it. Ik wil bijna niet anders meer, al wil ik voor deze Balkansoep, een soep met pit! wel een uitzondering maken, die is ook een succesnummer in Esther’s Keuken. Laten we de soep met geroosterde tomaten gaan maken!

Wat gaat er in een grote pan soep met geroosterde tomaten?

  • 1,5 kg tomaten (bv trostomaten, cherrytomaatjes, snoeptomaatjes, romatomaten)
  • 200 g gegrilde paprika (bonduelle, diepvries)
  • 2 rode uien
  • 3 stengels bleekselderij
  •  handje verse tijm
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 blokje groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 l water

Hoe maak je deze soep ?

  1. Verwarm de oven voor op 200 g. Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier. Snijd de tomaten in vieren, de uien in halve ringen en de bleekselderij in plakjes.
  2. Verdeel nu de gesneden groente over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en verdeel de takjes tijm er overheen. Rooster dit voor een klein halfuurtje in de oven. Schep halverwege om.
  3. Na de oventijd is het tijd om de groente in de over te doen. Vis de takjes tijm er uit en voeg de gegrilde paprika toe. Evenals de tomatenpuree, bouillonblokje en water. Laat voor een paar minuten doorkoken en als je bouillonblokje volledig is opgelost kun je de staafmixer er op los laten. Pureer de soep en breng eventueel op smaak met peper.

Serveer met een lepel creme fraiche en basilicum.

Soep van geroosterde tomaten

Over Esther 175 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.