Spaghetti met romige bloemkoolsaus

Spaghetti met romige bloemkoolsaus

In deze spaghetti met romige bloemkoolsaus komen een paar dingen samen! De liefde voor pasta en de liefde voor bloemkoolpuree!

Regelmatig maak ik al bloemkoolpuree die ik serveer met een stukje vlees of vis en vaak laat ik dan de aardappels weg. Meestal serveer ik er nog een extra groente bij. Dan zit ik in m’n periode dat ik meer groente binnen wil krijgen en/of even wil balansen. Deze spaghetti met romige bloemkoolsaus is eigenlijk een logisch vervolg hierop. Belachelijk eenvoudig en toch superlekker! En doordat bloemkool een neutrale groente is zijn kinderen er ook (meestal) dol op. Met deze spaghetti krijgen ze ongemerkt hun portie groente binnen!

Deze versie is vegetarisch, maar is natuurlijk eenvoudig aan te passen door deze te garneren met bv uitgebakken kalkoenspek of zalmsnippers. Je zou trouwens de bloemkool ook kunnen vervangen voor broccoli, maar wat dacht je van doperwten? Je krijgt dan een wat zoetere smaak en ik kan je vertellen dat deze ook erg fijn is!

Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen voor deze vegetarische spaghetti:

  • 500 g bloemkoolroosjes
  • 1 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook  (in dunne plakjes)
  • 75 ml haver fraiche
  • 50 g geraspte (pittige) geitenkaas (vegetarische)
  • peper naar smaak
  • 150 g (ongekookte) spelt spaghetti naar keuze
  • verse basilicum, fijngehakt

Hoe maak je deze romige spaghetti met bloemkoolsaus?

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in een kleine 10 minuten.
  2. Ondertussen verhit je de olijfolie in een koekenpan en bak je de plakjes knoflook zachtjes glazig aan. Let er op dat het niet te snel gaat, temper je vuur desnoods!
  3. Giet de gare bloemkoolroosjes af en pureer deze met de haver fraiche en geitenkaas in een keukenmachine of met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met flink wat peper.
  4. Meng nu de romige bloemkoolsaus met de spaghetti en gebakken knoflook en garneer vervolgens met fijngehakte basilicum!

Eet lekker!

Ben je nou op zoek naar een ander kidsproof recept dan kan ik je deze Bloemkooltaart met bieslook ook van harte aanbevelen!

Over Esther 188 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.