Spaghetti met witlof, spek en geitenkaas

spaghetti met witlof

Spaghetti met witlof, spek en geitenkaas is misschien niet een combinatie die je zo 1, 2, 3 zou bedenken. En dat snap ik. Toch is het een hele fijne combinatie van smaken die echt de moeite waard van het proberen is.

Een variatie op deze spaghetti met witlof, spek en geitenkaas maakte ik begin van dit jaar. Net als nu waren de dagen te kort en daglicht schaars. De variatie was een recept dat ik in de “Hallo” van Jumbo had gezien. Daar had ik al mijn eigen draai aangegeven en ik wilde ‘m nu nog eens maken als lunchgerecht om er een fatsoenlijke(r) foto van te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Nou ja, niet helemaal. Jullie weten inmiddels dat ik recepten gewoon niet letterlijk kan volgen.

Zo vond ik tijdens het bereiden van dit gerecht een bepaalde stap teveel gedoe. Dus gaf ik er weer een geheel eigen twist aan en zo ontstaat er uiteindelijk een nieuw recept. Een recept waarvan je denkt, mhaw zal wel oké zijn. Vervolgens ga je dan met z’n tweetjes aan tafel zitten, neemt de eerste hap en kijkt elkaar verrast aan.. Dit is gewoon super lekker! Mooi he, hoe je zo intens tevreden kunt zijn met je eigen – per ongeluk – ontstane recept!

De smaak van uitgebakken spek trekt mooi in de volkoren spaghetti en de bitterheid van de witlof geeft net weer die twist aan het gerecht, net als de geitenkaas overigens.

Wat heb je nodig voor deze spaghetti met witlof, spek en geitenkaas voor 2 personen?

  • 150 g volkoren spaghetti
  • 200 g bio spekreepjes
  • 3 sjalotten, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 500 g witlof, in reepjes gesneden
  •  1 tl gedroogde oregano en tijm
  • 4 el geitenkaasbolletjes 

Hoe maak je het?

  1. Allereerst ga ik er vanuit dat je het nodige snijwerk al vast hebt gedaan, zodat we direct aan de slag kunnen!
  2. Kook nu de volkoren spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  3. Zet ondertussen de hapjespan op hoog vuur en bak de spekreepjes knapperig in eigen vet. Voeg na een minuut of 5 de sjalotjes en knoflook toe en bak nog voor een minuutje mee. Daarna mag de witlof er door samen met de oregano en tijm. Bak nog een minuut of 5 mee.
  4. Voeg daarna de spaghetti toe en warm goed door.
  5. Serveer vervolgens op een mooi bord en garneer met de geitenkaasbolletjes.

Eet vooral heel erg lekker en als je nog een lekker recept met witlof wilt proberen dan raad ik je deze aan: Risotto met witlof, champignons en geitenkaas of Pizza met gekarameliseerde witlof en geitenkaas.

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.