Spaghetti vongole
Hoofdmaaltijd,  Lunch,  Pasta,  Recepten,  Vis

Spaghetti vongole

Spaghetti Vongole is denk ik by far een van mijn favoriete pastagerechten. Het doet me denken aan een heerlijke vakantie in Italië van jaren geleden. Twee weken met de liefste en iedere dag een andere pasta. Zo ook op een middag op een terras in de haven van Desenzano del Garda. Het zonnetje scheen door de bomen heen op ons gezicht, een heerlijk glas Lugana er bij en een spaghetti Vongole. Meer heb ik dan niet nodig om me gelukkig te voelen.

Sowieso houd ik van de Italiaanse keuken. Eenvoudige maar enorm smaakvolle gerechten. Je proeft dat alles vers is en je kunt de smaken ook nog ontleden. Daar houd ik van. Bij de meeste maaltijden die ik buiten de deur eet zit er zoveel smaakversterkers in, dat ik nauwelijks meer proef wat ik eet. Belangrijk in deze keuken is wel dat je werkt met verse en goede producten! Dus bezuinig zeker niet op je vis en olijfolie!Laten we de spaghetti in elkaar gaan draaien!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 500 gram venusschelpen (of kokkels)
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • handje fijngesneden platte peterselie
  • een fijngesnipperd sjalotje
  • 125 gram volkoren spaghetti
  • 3 el traditionele olijfolie
  • chilivlokken naar smaak
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 50 ml droge witte wijn

Eventueel serveren met Ciabatta en Grana Padano.

Wat ga je doen?

  1. Kook de spaghetti beetgaar, volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwijder de kapotte schelpen en spoel de rest af met koud water.
  3. Verhit olijfolie in de hapjes pan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken (naar smaak) voor een minuutje. Voeg daarna de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper (en eventueel zout).
  4. Voeg de wijn en de vongole toe aan de saus en bak 4 minuutjes op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.
  5. Giet de pasta af en meng met de peterselie door de Vongole. Warm de spaghetti nog 2 minuutjes mee.
  6. Serveer in diepe borden en smullen maar!

Lekker met een glaasje Lugana! En lekker smullen in het zonnetje, haal het vakantiegevoel in huis!

Spaghetti vongole

Wil je nu een andere pasta met vis eten? Dat kan! Ik heb een lekkere Pink pasta met zalm in de aanbieding!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: