Speltpasta met boerenkool en chipolata

speltpasta met boerenkool en chipolata

Speltpasta met boerenkool en chipolata is een lekkere maaltijd die in no-time op tafel staat. Vol van smaak en supersmeuïg. Comfort food tot de max!

In Esther’s Keuken zijn we dol op pasta en proberen we ook met de seizoenen mee te eten. In de winter is boerenkool goed te verkrijgen, maar waarom zou je alleen maar stamppot boerenkool eten? Speltpasta met boerenkool en chipolata it is dus. En ricotta, want dat zorgt voor de smeuïgheid. Overigens staat er nog een fijne pasta met ricotta op de website en dat is de Pasta met citroen en aubergine, maar dat is even off topic natuurlijk.

In de laatste Allerhande stond een lekker recept voor pasta met boerenkool, deze heb ik aangepast naar mijn smaak en dieetwensen. Ik denk dat mijn kracht niet zozeer het bedenken is van nieuwe recepten, maar het naar mijn wensen aanpassen van recepten dat wel is. Als er een ingrediënt niet is, heb ik er totaal geen moeite mee om een alternatief te bedenken. Zo vind ik het vaak ook leuk om een recept wat “gezonder” te krijgen. In dit geval heb ik de pastasoort aangepast, dit omdat het merendeel van de pasta op tarwebasis is en mijn lichaam daar niet best tegen kan. Misschien moeten we gewoon aan de slag gaan met dit heerlijke comfort food!

Wat heb je nodig voor deze speltpasta met boerenkool en chipolata voor 2 personen?

  • 150 gram rode ui, fijngesnipperd
  • 5 (runder)chipolataworstjes
  • 1 el olijfolie
  • 100 g speltpasta
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 15 g oregano
  • 250 g ricotta
  • chilipeper naar smaak
  • 1 tl citroensap

Hoe maak je dit pastagerecht?

  1. Snijd de chipolata in stukjes. Je kunt het velletje er afhalen, maar persoonlijk vond ik dat véél te veel gedoe, dus dat heb ik lekker achterwege gelaten. Vervolgens verhit je de olijfolie in een hapjespan en fruit je de rode ui aan. voeg na een paar minuten de stukjes chipolata toe en bak nog eens voor 5 minuten.
  2. Ondertussen kook je de speltpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze daarna af en bewaar wat kookvocht.
  3. Voeg de fijngesneden boerenkool toe aan het vleesmengsel en bak dit 5 minuten mee. Snijd in die tijd de oregano grof en voeg dit ook toe. Vervolgens mag de ricotta er bij en wat kookvocht om er een smeuïg geheel van te maken. Breng op smaak met chilipeper en citroensap en warm op het laatst de speltpasta nog even mee.

speltpasta met boerenkool en chipolata

Geniet er lekker van! En als je dat gedaan hebt, vind ik het leuk als je hieronder dat laat weten in de reacties!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.