Spinazieclafoutis met geitenbrie en pecannoten

spinazieclafoutis

Deze spinazieclafoutis met geitenbrie en pecannoten is perfect om te serveren tijdens een etentje. Niet al te veel werk en maximale smaak!

De eerste keer dat ik spinazie in een ovengerecht zou gaan eten was bij een vriendin. Zij had een lekker recept gemaakt van een spinazietaart, alleen werd die taart never nooit niet gaar. Hoewel het echt al meer dan 15 jaar geleden is dat dit voorkwam, roepen we steeds dat we spinaziesoep gaan eten als we samen gaan eten. Typisch gevalletje had je bij moeten zijn waarschijnlijk. En zo zie je ook maar weer dat zelfs bij de beste chefs er wel eens wat misgaat. Goed, dat was even een leuke sidenote, terug naar de spinazieclafoutis!

Clafoutis

Clafoutis is een soort Frans gebak waarbij je een mengsel van boter, melk en eieren in een schaal giet en daarin nog een vulling doet. Waarschijnlijk is de bekendste variant die met kersen denk ik. Vandaag maken we een hartige variant en wel de spinazieclafoutis met geitenbrie en peccannoten.

Het originele recept is er een van Yvette van Boven en waart inmiddels op menige website rond. Ik heb ‘m van de website van Delicious geplukt en aangepast naar mijn dieetwensen en intoleranties en dat heeft dus goed uitgepakt!

Hoe maak je deze spinazieclafoutis voor 2 personen?

  • 40 g roomboter gesmolten, + extra voor het invetten
  • 125 ml plantaardige melk
  • 2 eieren
  • 75 g speltbloem
  • 40 ml droge witte wijn
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 400 g spinazie
  • 50 g pecannoten
  • 125 g geitenkaasbrie in blokjes
  • ook nodig: ovenschaal

Hoe maak je dit?

  1. Vet de ovenschaal royaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng daarna de plantaardige melk, eieren, speltbloem en gesmolten boter met flink wat peper door elkaar. Giet als laatste de droge witte wijn toe.
  3. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de spinazie gauw aan tot deze geslonken is. Zet het vuur uit en laat de spinazie afkoelen.
  4. Giet het beslag nu in de ovenschaal en leg de spinazie er voorzichtig op. Die zakt waarschijnlijk wat naar de bodem. Bestrooi de spinazieclafoutis met de pecannoten en de geitenkaasbrie en schuif vervolgens in de oven.
  5. Bak de schotel nu af in een klein half uurtje tot de clafoutis mooi gerezen en gaar is.

Serveer met een groene salade en een knapperig stokbrood.

Als je deze spinazieclafoutis lekker vindt, dan vind je de Vegetarische Toad in the hole misschien ook wel lekker!

 

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.