Stoofpot met spek & venkel

stoofpot met spek & venkel

Nu weet ik niet hoe het met jou zit, maar in de winter heb ik zelf meer behoefte aan stamppot of stoofpot. De keuze was dan ook niet zo gek om deze stoofpot met spek en venkel te maken. Zo staat deze stoofpot relatief snel op tafel en zit bomvol groente. Voor een doordeweekse dag is dat een prima maaltijd!

Wat heb je nodig voor de stoofpot?

  • 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 2 courgette (in blokjes van 2 cm)
  • 1 aubergine (in blokjes van 1 cm)
  • 1 venkelknol (in gelijke stukjes
  • 250 g reepjes spek
  • 600 g krieltjes
  • 800 g gepelde tomaten in blik  
  • 500 g snoeptomaten of cherry tomaatjes

Wat ga je doen?

  1. Zorg allereerst voor dat het snijwerk gedaan is. Vervolgens zet je een braadpan met dikke bodem op het vuur en bak je de spekjes zonder olie/boter uit. Als deze krokant zijn na een minuut of 5 voeg je de kruiden, peper en knoflook toe en bak je deze 3 minuutjes mee.
  2. Daarna mogen de groenten er bij en breng je het geheel op smaak met peper (eventueel zout) en bak je dit nog een minuut of 5. Gebruik die tijd om de krieltjes te halveren.
  3. Na 5 minuten voeg je de gehalveerde krieltjes toe en de gepelde tomaten. Laat de stoofpot nu ruim een half uur stoven, waarbij je af en toe deze even doorroert.
  4. Als laatste halveer je de snoeptomaatjes en schep je deze door de stoofpot. Direct serveren met bijvoorbeeld een knapperig stukje brood!

 

Over Esther 154 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.